Problem z drukowaniem 3D pliku utworzonego przez SW

Cześć, próbuję stworzyć etykietę z wytłoczonym tekstem w SW do druku 3D.

Po utworzeniu obiektu zapisuję go w formacie STL. Następnie importuję go do Cura i tam pojawia się etykieta z tekstem w reliefie. Problem polega na tym, że kiedy patrzę na warstwę po warstwie, tekst znika.

Ktoś ma rozwiązanie?

Dziękuję

Opublikuj swój plik natywny i plik STL

@+

Oto pliki

label_j603-dot_2_s.sldprt

Zapomniałem STL

label_j603-dot_2_s.stl

Witajcie Aligatory427,

Jest całkiem możliwe, że Twój problem wynika z cienkiego reliefu Twojego tekstu. Jeśli zmierzę grubość jednej z twoich liter, znajdę wartość 0,31 mm.

W większości przypadków konwencjonalne drukarki wykorzystują dysze 0,4 mm. Jeśli spróbuję przeciąć tę część za pomocą "standardowej" konfiguracji dysz na 0,4 mm, krajalnica może zignorować Twój tekst, wiedząc, że jest cieńszy niż minimalna szerokość dyszy.

Czy możesz to sprawdzić? Jeśli moje przypuszczenia są poprawne, powinieneś spróbować wybrać czcionkę z "większymi" znakami lub po prostu pogrubić znaki swojej czcionki. Szerokość obrysu czcionki musi być co najmniej równa rozmiarowi dyszy. To powinno rozwiązać twój problem.

Pozdrawiam.

Steve

5 polubień

Bardzo dziękuję steve.gelin_1.

Rzeczywiście, problem wynikał z grubości liter. Myślałem, że problem jest z oprogramowaniem, a w rzeczywistości był między moim krzesłem a klawiaturą.

W każdym razie świetnie, że znalazłeś rozwiązanie i jeszcze raz dziękuję.

2 polubienia