Problem z rejestracją. KROK z solidworks 2019

Witam wszystkich.

Wyjaśnię mój problem,

Muszę nagrać duży montaż w . STEP, aby wysłać go do klienta, ale kiedy zaczynam, rekord SolidWorks całkowicie się zawiesza i nic się nie dzieje, a po chwili SolidWorks zamyka się i plik STEP nie jest tworzony.

Jeśli ktoś wie, skąd może wziąć się problem i zna rozwiązanie, jestem jak najbardziej za.

Z niecierpliwością czekamy na Twoje odpowiedzi.

Witam

Ja też mam problem kilka razy, zapisuję go jako pokój, a następnie otwieram i zapisuję pokój jako krok.

2 polubienia

Dobry wieczór

Rozwiązanie @ac kobry (której pozdrawiam z tej okazji) jest logiczne i łatwe do zrozumienia.

Krok to format kawałka, podczas gdy ASM to mnogość części.

Format konwersji w celu uzyskania oczyszczalni ścieków nie zawiera połączenia, które należy wykonać między różnymi częściami - trochę jak część wielobryłowa , a zatem nieszczęśliwie wypchana.

Uwaga: jeśli ma to być tylko przekazanie klientowi, oprócz rozwiązania Cobra @ac, to Edrawing. Jest to plik, który za pośrednictwem pliku exe może być odczytany bezpośrednio przez klienta.

Pozdrowienia

2 polubienia

Dobry wieczór

Jeśli chodzi o sylwetkę, zazwyczaj dostarczam klientowi lekką wersję  montażową w części i pliku krokowym 

Upraszczam  montaż, odkręcając wszystkie, wszystkie  części niewidoczne z  zewnątrz. Usuwam naklejki.  W razie potrzeby upraszczam części z wieloma  przystankami.

Uruchamiam  konwersję do prt    , najpierw importuję opcję wszystkich wybranych komponentów, a  następnie z prt uruchamiam krok.

Cdlt powiedział:

Julia 

1 polubienie