Odkąd zmieniłem komputery i ponownie zainstalowałem oprogramowanie 2015, mam problemy z konfiguracją części, które integrują równania: Jeśli jeden z wymiarów zależy od innego (na przykład średnica = promień(wartość wprowadzona w rodzinie części) x 2), obliczenia nie są wykonywane. Jeśli plik został zapisany z promieniem 800, rysunek nie jest aktualizowany po zmianie promienia na 700. Część nie porusza kształtem, a w zespołach powstają błędy.
Problem w tym, że plik działa na komputerach moich kolegów. Jedynym rozwiązaniem, jakie na chwilę obecną znalazłem, jest zapisanie pliku lokalnie w folderze, w którym pracuję i zmodyfikowanie wymiarów, wykonując moje obliczenia i zastępując wymiary równaniami bezpośrednio na wynikach. Nie mogę już używać fragmentów biblioteki z równaniem.
Wygląda na to, że masz problem z instalacją. Powinieneś dokonać naprawy.
Aby uniknąć konfliktu między rodziną części a równaniami, przyzwyczaiłem się do umieszczania wszystkich moich równań w rodzinie części i ukrywania kolumn, których nie potrzebuję.
Witam, otworzyłem twój pokój i zauważyłem, że stan rozłożony został usunięty!? (wyszarzony) Aktywowałem go i modyfikacja wymiarów zadziałała!! Do sprawdzenia przed ponowną instalacją.
Zanim zdecydujesz się na całkowitą ponowną instalację... Czy byłeś w stanie zobaczyć parametry rekonstrukcji ? Wygląda na to, że były automatyczne i teraz musisz je zrobić ręcznie
Dziękuję wszystkim za sugestie, niestety nic nie działa, nawet naprawa oprogramowania, a ponieważ nie jesteśmy już w trakcie konserwacji z Axemble, nie wiem, co jeszcze mogę zrobić. Zamierzam kontynuować pracę z systemem D, zapisując lokalne kopie zmodyfikowane przez kolegów...