Problem z równaniem

Cze wszystkim

Odkąd zmieniłem komputery i ponownie zainstalowałem oprogramowanie 2015, mam problemy z konfiguracją części, które integrują równania: Jeśli jeden z wymiarów zależy od innego (na przykład średnica = promień(wartość wprowadzona w rodzinie części) x 2), obliczenia nie są wykonywane. Jeśli plik został zapisany z promieniem 800, rysunek nie jest aktualizowany po zmianie promienia na 700. Część nie porusza kształtem, a w zespołach powstają błędy.

Problem w tym, że plik działa na komputerach moich kolegów. Jedynym rozwiązaniem, jakie na chwilę obecną znalazłem, jest zapisanie pliku lokalnie w folderze, w którym pracuję i zmodyfikowanie wymiarów, wykonując moje obliczenia i zastępując wymiary równaniami bezpośrednio na wynikach. Nie mogę już używać fragmentów biblioteki z równaniem.

Posiadam jeden z tych plików.

Z góry dziękuję

Sebastian

renfort_tv_-_th.sldprt

Czy wyeksportowałeś plik równań związany z Twoją częścią?

Zobacz załączony obraz

compo.jpg
1 polubienie

Nie widziałem tej sztuki.

Postaraj się stworzyć dobrą kompozycję na wynos, aby sprawdzić, czy nadal są jakieś błędy

1 polubienie

Witam

Zmiana komputera wtedy:

Czy ustawienia SolidWorks zostały pobrane ze starego komputera i zainstalowane na nowym komputerze?

Może spróbuj zainstalować ustawienia komputera jednego ze swoich kolegów.

Pozdrowienia

2 polubienia

Równania znajdują się w wymiarach szkicu

Nie mogę zrobić żadnej kompozycji na wynos, ponieważ mam załączoną wiadomość

capture.png

Witam 

Wygląda na to, że masz problem z instalacją. Powinieneś dokonać naprawy.

Aby uniknąć konfliktu między rodziną części a równaniami, przyzwyczaiłem się do umieszczania wszystkich moich równań w rodzinie części i ukrywania kolumn, których nie potrzebuję.

Pozdrowienia 

1 polubienie

Witaj d.roger,

Ustawienia pochodzą z mojego starego komputera. Przeprowadziłem eksperyment z ustawieniami kolegi, ale problem nadal występuje.

Bonjout Yves.T,

Jak dokonać naprawy?

Witam

Problem z instalacją SolidWorks!!

na moim komputerze, na przykład, kompozycja na wynos idzie dobrze. Z drugiej strony nie rozumiem użyteczności równania w szkicu?

Pozdrowienia

Jeśli masz płytę CD, włóż ją i rozpocznij instalację, która naprawi się automatycznie.

Jeśli nośnik instalacyjny znajduje się na dysku (obrazie), zamontuj obraz i rozpocznij instalację.

Jeśli nie chce rozpocząć instalacji, przejdź do aplikacji i funkcji, wybierz SolidWorks i zmodyfikuj go, zaproponuje Ci naprawę.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Witam, otworzyłem twój pokój i zauważyłem, że stan rozłożony  został usunięty!? (wyszarzony) Aktywowałem go i modyfikacja wymiarów zadziałała!! Do sprawdzenia przed ponowną instalacją.

edit: To znaczy, w stanie rekonwalescencji...

Pozdrowienia

capture.jpg
1 polubienie

Zanim zdecydujesz się na całkowitą ponowną instalację... Czy byłeś w stanie zobaczyć parametry rekonstrukcji ? Wygląda na to, że były automatyczne i teraz musisz je zrobić ręcznie

Witam

Czy w oknie Równanie zaznaczyłeś pole "Kolejność automatycznego rozwiązywania" znajdujące się w lewym dolnym rogu?

Witam

Dziękuję wszystkim za sugestie, niestety nic nie działa, nawet naprawa oprogramowania, a ponieważ nie jesteśmy już w trakcie konserwacji z Axemble, nie wiem, co jeszcze mogę zrobić. Zamierzam kontynuować pracę z systemem D, zapisując lokalne kopie zmodyfikowane przez kolegów...

Miłego dnia wszystkim i dziękuję za posty

Witam

Skontaktowałem się z pomocą techniczną, aby rozwiązać problem.

Dziękuję Wam wszystkim

Witam

Czy udało się rozwiązać ten problem??? Chodzi o to, abyśmy mieli rozwiązanie, jeśli ktoś kiedykolwiek napotka ten problem...

1 polubienie