Cześć
Nie mogę policzyć błędów SolidWorks, ale problemy z zarządzaniem plikami już miałem, choć trudno mi uwierzyć, że pliki lub foldery znikają (lokalnie).
Do tego potrzebuję waszych opinii, wyjaśnię wam sytuację.
Postać postaci:
Sieć zabezpieczona
dla projektów ograniczonych.
SW2022 SP5 - Najlepsza wersja 
Dostałem WWTP od podwykonawcy (wyprodukowany przez wynalazcę) i używam go ponownie w środowisku.
Oczyszczalnie ścieków uzdatniamy w następujący sposób:
1-Otwarcie na południowo-zachodnim obszarze WWTP
2-Przerywamy połączenia między modelem a funkcjami.
3-Wszystkie podzespoły są wewnętrzne aż do zespołu głównego.
Krótko mówiąc, wszystko w tym modelu jest w porządku (oszczędę wam wszystkich kłopotów związanych z szalonym spowolnieniem komputera), tydzień z komputerem w PLS, robi się lepiej, gdy ktoś charytatywny (co jest rzadkością) usuwa moje konto, żeby odtworzyć nowe, czyste, które działa.
Mamy tu całkiem dobrą kadrę.
Ale od dzisiejszego ranka, po kilku awariach SW, pojawiają się błędy na moim STEP. (Moduł błędu: slduiu:007fac20, jeśli to pomoże)
Po dwóch awariach tracę część mojego STEP (podzespoły tracą części.
Po kolejnym crashu tracę inne elementy.
Już wcześniej miałem wiele problemów z tymi stanowiskami, z których wiele jest niewytłumaczalnych. Zanim stracę zdrowie, chciałbym wiedzieć, czy taki problem istnieje u Ciebie i jak go rozwiązać?
Podsumowując układ, w którym wszystkie części i zespoły są wewnętrzne, a który decyduje się na utwardzanie poprzez usunięcie części. No cóż, jesteśmy zafascynowani, jest trochę mniej ciężki 
Witaj FRED78,
Tak, zdarza się to, gdy jest nas na nim kilka osób lub plik zostanie niechcący przeniesiony. Ale myślę bardziej o twoim serwerze.
Z mojej strony zauważam, że gdy korzystamy z kroków od klienta lub dostawcy, spowalnia to działanie komputerów. To znaczy, gdy otwierasz zespół złożony z tych powtórzeń kroków SW, powoduje duże opóźnienia.
Nie mam w tej sprawie cudownego rozwiązania.
Powodzenia.
@+.
AR.
Nigdy nie miałem takich problemów.
Jedynymi przypadkami utraty pliku w etapie są zapisy części lokalnie i otwarte z komputera sieciowego.
Zazwyczaj przerywam połączenie schodem i odciążam go (jeśli to możliwe) ze wszystkiego, co nie służy do niczego poza obciążeniem (śruby, małe elementy, bezużyteczne...)
A potem niedomontaż i wirtualne części lub eksport części części, to większe ryzyko.
2 polubienia
Dziękuję za Twoją opinię @A_R
Od dwóch lat narzekam na nasze zredagowane postacie 
Rozumiem powolność, nasze zgromadzenia są ciężkie.
Po nadgorliwości pracownika IT (co pokazuje, że niektórzy się starają), mój komputer mimo dużych rozmiarów zespołu działał perfekcyjnie.
Ale mam prawo do maksymalnie 24 godzin płynności na tych komputerach
, po czym nie jesteśmy już standardowi
.
Normalnie, tutaj nie powiem, jak nasze komputery archiwizują, ale będę pracować lokalnie, więc to chyba nie jest problem?
Więc chyba że nasz dział IT DR, " z moich dwóch", nie wprowadzi aktualizacji, które wymazują nasze dane, czego nie wykluczam (to moment, gdy zwiększam napięcie
), to wyjaśnienie ze strony serwera jest możliwe.
Ale mam nadzieję, że osoby, które stworzyły dla mnie taki system, będą sprawdzać i testować wiele razy, żeby nie pojawiły się takie problemy.
Powiedziano mi, że praca nad tego typu projektami to 20% czasu, a teraz to raczej 50% czasu zmarnowanego
Cześć @sbadenis
To procedura, którą stosuję systematycznie, zwłaszcza że mam modele o rozmiarze około 200MB x 2 i to po prostu środowisko. 
Po zamykaniu Sw moduł Purlin: slduiu:007fac20
Jeśli to może pomóc