Witam, nigdy nie miałem problemu graficznego z Solidworks 2010, 2011, 2012, 2013.
Sterownik płytki jest aktualizowany zgodnie z wersją opisaną na ich stronie, a płyta jest certyfikowana przez Solidworks (bez ograniczeń).
Co powinienem zrobić, aby zapobiec błędom graficznym, które ilustrują strzałki w załączonym pliku?
probleme_graphique.jpg
gt22
2
Zobacz opcję Wydajność, Open GL nie powinien być sprawdzany
@+;-)
Właśnie sprawdziłem i emulowałem funkcje, open GL nie jest zaznaczone.
gt22
4
Twój sterownik pochodzi z solidworks (uzgadnianie) dla odpowiedniej wersji systemu operacyjnego / roku SW ....?
@+ ;-)
Sterownik jest sprawny i aktualizowany zgodnie ze specyfikacją producenta.
Używam Xeona 3,2 GHz z 12 GB pamięci RAM.
Panel sterowania mojej płyty oferuje mnogość opcji (parametr użycia z oprogramowaniem), ale nie mam pojęcia, którą z nich poprawić....
driver.jpg
Oto przykładowy parametr (załączony plik)
parametre.jpg
oczywiście korzystasz z systemu operacyjnego Windows Seven,
Spróbuj zmienić kompozycję systemu Windows aktualnie używaną do przełączania się na kompozycję interfejsu Aero.
1 polubienie
Spróbuj odinstalować "nview", produkt NVIDIA, który, jeśli tak jest w Twoim przypadku, został zainstalowany w tym samym czasie, co sterownik
Niektóre problemy graficzne wynikają z tego narzędzia. Doświadczyłem tego
1 polubienie
Spróbuj odinstalować "nview", produkt NVIDIA, który, jeśli tak jest w Twoim przypadku, został zainstalowany w tym samym czasie, co sterownik
Spróbuj odinstalować "Nview", jeśli jest obecny na twoim komputerze
To narzędzie jest instalowane przez konfigurację sterownika NVIDIA
To narzędzie NVIDIA czasami powoduje problemy z grafiką SolidWorks
Doświadczyłem tego
gt22
13
błąd 4 razy ta sama odpowiedź w echu???????????????????????????????????????????????
Witam
A może ACO śpi na swojej klawiaturze ;) ;) ;) ;)
@+
1 polubienie
Witam
Może się zdarzyć, że karta graficzna płyty głównej przejmie kontrolę.
Radzę wyłączyć ustawienie "Optimus" w biosie.
To prawdopodobnie rozwiąże Twoje problemy.
Klasa A+
Guillaume
Witam
Może się zdarzyć, że karta graficzna płyty głównej przejmie kontrolę.
Radzę wyłączyć ustawienie "Optimus" w biosie.
To prawdopodobnie rozwiąże Twoje problemy.
Klasa A+
Guillaume
gt22
17
GT22 powiedział:
13 luty, 2014 - 09:16 | Edytuj
błąd 4 razy ta sama odpowiedź w echu???????????????????????????????????????????????
To samo dotyczy Youner77
............................................ To wątek postu tego chce.................................................
@+ ;-) ...; -)....; -)
Odpowiedź Fthomasa wydaje się działać jak dotąd, popycham moją maszynę do maksimum ajd. i sprawdzam, czy pojawia się usterka.
Dziękuję
e2dy
19
Witam
Mam ten sam problem z grafiką na laptopie HP zBook 17 i Quado K3100M (oczywiście certyfikowane sterowniki).
Domyślny motyw aero systemu Windows jest aktywny, a nView jest wyłączony...
Czy znalazłeś rozwiązanie swojego problemu?