Problem z powolnością 3D

witam mam wolny wyświetlacz związany z konfiguracjami pomieszczenia czy to normalne.

Wyraźniej stworzyłem rurkę z otworami i kwadratami z każdej strony, ta rurka ma minimalny wymiar 200 mm, a następnie stworzyłem

konfiguracje o rozstawie 150 mm, aby osiągnąć 2000, więc za każdym razem, gdy klikam jedną z konfiguracji, zajmuje to więcej niż 1 minutę, zanim pełny wyświetlacz jest normalny

Dziękuję za pomoc

section_tube2.jpg

Odbudowanie każdej konfiguracji po 1 minucie zajmuje trochę czasu, co wydaje mi się długie.

Ale to zależy od używanego komputera (procesor, karta graficzna...)

Z procesu stosowanego do powtarzania przekłuć...

Liczba konfiguracji

Możesz również użyć pręta blokowego w pokoju, aby zaoszczędzić czas na odbudowę.

W przeciwnym razie opublikuj swoją część i sitodruk drzewa, a my zobaczymy, czy uda nam się poprawić ten czas

2 polubienia

Sposób, w jaki otwory są tworzone na tego rodzaju modelu, ma zasadnicze znaczenie.

Opublikuj swój utwór (określając używaną wersję oprogramowania).

1 polubienie

Płyta poczwórna SOLIDWORKS PROFESSIONAL 2016 x64 edition SP4.0 K2200

dla konfiguracji obraz został dołączony w 1. żądaniu

w przeciwnym razie otwory są w liniowym powtarzaniu od twarzy do twarzy, jeśli mogę tak powiedzieć

Dziękuję za pomoc

montant_35x35.sldprt

procesor

Witam

Sprawdź, czy może ci to pomóc , a jeśli nie, będziesz musiał skorzystać z paska blokującego funkcje, który zapobiegnie jego niepotrzebnym rekonstrukcjom.

1 polubienie

Dziękujemy za umieszczenie szablonu w Internecie.

Testowałem, czas przełączania się z jednej konfiguracji na drugą to mniej więcej 10 sekund i mam stary bouzin (Dell Precision T3500: Xeon W3530@2,8 GHz RAM 12 GB i Quadro FX1800).

Tak samo jak dość szybka zmiana

Wina 10

Dell T3600 Xeon E5-1620 @3.6GHz Ram 32GB Quadro K2000

To samo dotyczy braku określonego czasu opóźnienia w SW2016 SP5 i T3610 (Xeon E5-160V2@3.0 GHz, Quadro K2000).

Czy sterownik jest aktualny i kompatybilny z 2016? (lub przynajmniej funkcjonalnie certyfikowany)

Jeśli istnieje program antywirusowy, czy jest on skonfigurowany tak, aby wykluczać pliki oprogramowania z przetwarzania?

Witam, dziękuję wszystkim za odpowiedzi, wszystkie uwagi przekazałem do mojego działu informacyjnego.

Sterownik jest aktualny i kompatybilny z nimi... nie mogą wykluczyć oprogramowania z tzw. wewnętrznego protokołu antywirusowego firmy.

FYI, SW nie jest zainstalowany na moim komputerze lokalnie, jest na serwerze, więc wszystkie linki są na serwerze, oprócz powolności, mam wiele błędów, przykład planu, kiedy drukuję, brakuje widoków, kiedy robię pdf z tego planu, brakuje widoków, muszę zregenerować plik przed jakąkolwiek czynnością, drukowaniem lub nawet zapisywaniem itp.

Wiedziałem, że pochodzi to z instalacji oprogramowania, a nie z mojego sposobu korzystania z niego.

Miłego dnia wszystkim i jeszcze raz dziękuję

Nic dziwnego, że nie działa świetnie

ponieważ twoje oprogramowanie jest na serwerze

a nie lokalnie ze wszystkimi opóźnieniami sieci (........)

Jest to, moim skromnym zdaniem, duży błąd w praktyce operacyjnej

i wcale nie polecam, jeśli się mylę przez EADS

@+ ;-)

2 polubienia