Desperacko próbuję zrobić eksport rysunków w .dxf, ale kiedy zaczynam wykonywać swoje zadanie, zamienia się w próżnię i po chwili mówi mi coś w stylu "Wykonanie makra niemożliwe" i tak dalej...
Czy ktoś wie o tym problemie?
Znajduje się on w Harmonogramie zadań SolidWorks 2014.
Witam, czy to jest zadanie harmonogramu czy makro? Jeśli jest to makro, jaki jest kod? Czy nie jest to problem z nieistniejącą nazwą folderu lub już istniejącym plikiem, ale tylko do odczytu?
Czy zainstalowany jest najnowszy SP SolidWorks 2014? Wydaje mi się, że SP5. W przeciwnym razie dzieje się to ze wszystkimi plikami? Czy wybierasz konkretny folder, aby rozpocząć zadanie?
Obecnie korzystam z dodatku SP4, widziałem dostępność aktualizacji do dodatku SP5, ale znajomy powiedział mi, że psuje wiele linków do aktualizacji, więc nie odważyłem się jeszcze podjąć tego kroku, źle?
I tak, robi to ze mną z kilkoma plikami, testowałem w trybie "cały kompletny plik" z dużą ilością rysowania, a także tylko jednym rysunkiem.
OK, zamierzam zaktualizować SP, więc i zobaczę później, małe pytanie podrzędne, mam dostępną, aktualizację 2015, z drugiej strony, jeśli to zrobię, zrobi to bałagan w moich plikach?
Idealny, jest nienaganny, dzięki aktualizacji SP planowanie zadań działa poprawnie!
Na wszelki wypadek czekam na Waszą opinię na temat aktualizacji z SW 2014 do SW 2015, jeśli zmiana nie jest zbyt "gwałtowna" dla linków w moich plikach.
W przeciwnym razie, aby uzyskać więcej opinii na temat przejścia z 2014 do 2015 roku, dlaczego nie zadać nowego pytania. Zapewne inni użytkownicy będą mieli ciekawe informacje.
Edycja: wersja 2015 jest dość błędna, więc aktualizacja nie jest zalecana w oczekiwaniu na SP3, który powinien pojawić się w kwietniu.
Zobacz pytanie tutaj: http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/solidworks-sp112015