Po otwarciu pliku zespołu kliknij Referencje i tam możesz zmienić, skąd oprogramowanie pobierze pliki części. Ty lub ktoś inny musialiście przenieść plik, który zawierał Twoje pliki, części lub inne, prawda?
Ze swojej strony miałem problem po aktualizacji mojego komputera, w której zmieniła się litera dysku zawierającego plan. Tak więc wszystkie pliki musiały zostać zdefiniowane na nowo.
Kiedy przechodzę do "szukania referencji", pokazuje mi właściwą drogę, ale części w arbo są wyszarzone... Najgorsze jest to, że nawet po ręcznym otwarciu części jedna po drugiej, przeniesieniu ich w tryb rozwiązany, odnalezieniu mojego zespołu niklowego i zapisaniu go... Cóż , kiedy otwieram ponownie, jest ten sam problem: prosi mnie ponownie, abym otworzył wszystkie pokoje jeden po drugim.
PS: wszystkie moje pliki SW są na serwerze i ostatnio nie było żadnej modyfikacji.
Właśnie coś zauważyłem: kiedy otwieram mój zespół i naciskam anuluj przy każdym żądaniu walidacji, aby otworzyć części, mój zespół pojawia się ze wszystkimi częściami, które go tworzą, jest wyszarzony (cóż, to normalne).
Z drugiej strony, gdy przechodzę do "szukaj referencji" w kolumnie nazwy mam to:
"Top of seat (SM).sldprt [Not opened]" i obok niego mam właściwą ścieżkę dostępu.
Nie, nie zgłoszono żadnych błędów, tylko wzmiankę [nie otwarto]
Myślałem o polu w opcjach do zaznaczenia lub odznaczenia, ale próbowałem już wielu rzeczy i to niczego nie zmienia.
Kolejna informacja, której zapomniałem sprecyzować: wcześniej pracowałem na innej stacji roboczej, ale dysk twardy się spalił i musiałem przełączyć się na inną stację roboczą. Obie stacje robocze działają z oprogramowaniem SP3 i mają dostęp do tego samego serwera... Ale oczywiście nie miałem żadnych problemów ze starą pozycją.
Czy masz możliwość podjęcia próby otwarcia swojego zestawu na jednym ze stanowisk pracy swoich kolegów? Jeśli to z nimi działa, powinniśmy pobrać ich ustawienia oprogramowania.
W tym celu należy przejść do Start/Wszystkie programy/SolidWorks/Narzędzia SolidWorks/Kreator w celu skopiowania ustawień. Otrzymasz plik sldreg stacji roboczej swojego kolegi, który możesz doładować na swojej stacji roboczej.
Problem może wynikać ze sposobu dostępu... Ścieżka sieciowa (\\...) i dysk sieciowy (g:\...),.jeśli otworzysz złożenie i cofniesz usunięcie, ponieważ uzyskałeś dostęp do złożenia z sieci, po przywróceniu złożenia SolidWorks poprawi część ścieżki.
Aby rozwiązać problem, możesz po prostu zresetować literę dysku lub użyć tej samej ścieżki UNC na starym komputerze.
Możesz również ustawić ścieżki w opcjach na poziomie "Lokalizacja pliku", wybierając "Dokumenty referencyjne" (chyba że są to ścieżki wyszukiwania) i korzystając z opcji "Wyszukaj dokumenty referencyjne" w sekcji "Odnośniki zewnętrzne"...
ponieważ odpowiadam bez SolidWorks przede mną, mogę się mylić co do składni opcji...