Problem z otwartością złożenia w Solidworks 2009 sp3

Witam

Mam problem podczas otwierania każdego z moich zespołów:

Okno otwieranych części pojawia się dla każdej z części w moim zespole (określona ścieżka jest poprawna) i I

Za każdym razem trzeba klikać przycisk Otwórz, co jest nieco pijane, gdy masz zespół składający się z więcej niż 200 części...

Wcześniej nie musiałem robić całego tego cyrku, zgromadzenie otwierało się bezpośrednio.

Czy ktoś kiedykolwiek miał taki problem? Z góry dziękuję

1 polubienie

Czy referencje są nadal dobre? (patrz zdjęcie)

ref.png
1 polubienie

Czy cię o model pokoju, czy cię o drogę do pokoju?

Bartek wyjął słowa z moich ust ;p

Po otwarciu pliku zespołu kliknij Referencje i tam możesz zmienić, skąd oprogramowanie pobierze pliki części. Ty lub ktoś inny musialiście przenieść plik, który zawierał Twoje pliki, części lub inne, prawda?

Cdt

Joss

1 polubienie

Witam

Ze swojej strony miałem problem po aktualizacji mojego komputera, w której zmieniła się litera dysku zawierającego plan. Tak więc wszystkie pliki musiały zostać zdefiniowane na nowo.

2 polubienia

Nie pomyślałem o tym, Geraldzie. To, co musisz wiedzieć, to jakie zmiany zostały wprowadzone na stanowisku od czasu pojawienia się problemu!

1 polubienie

Kiedy przechodzę do "szukania referencji", pokazuje mi właściwą drogę, ale części w arbo są wyszarzone... Najgorsze jest to, że nawet po ręcznym otwarciu części jedna po drugiej, przeniesieniu ich w tryb rozwiązany,  odnalezieniu mojego zespołu niklowego i zapisaniu go... Cóż , kiedy otwieram ponownie, jest ten sam problem: prosi mnie ponownie, abym otworzył wszystkie pokoje jeden po drugim.

PS: wszystkie moje pliki SW są na serwerze i ostatnio nie było żadnej modyfikacji.

1 polubienie

Właśnie coś zauważyłem: kiedy otwieram mój zespół i naciskam anuluj przy każdym żądaniu walidacji, aby otworzyć części, mój zespół pojawia się ze wszystkimi częściami, które go tworzą, jest wyszarzony (cóż, to normalne).

Z drugiej strony, gdy przechodzę do "szukaj referencji" w kolumnie nazwy mam to:

"Top of seat (SM).sldprt [Not opened]" i obok niego mam właściwą ścieżkę dostępu.

Dlaczego to [nie otwarte]?

1 polubienie

Ponieważ nie jest otwarty w kawałkach

Otwarty jest tylko zespół, więc dla Sw część, która składa się na zespół, nie jest otwarta w innym miejscu.

A kiedy otwierasz swój zestaw i robisz file/szukasz referencji, nie masz żadnego błędu w tabeli?

Nie, nie zgłoszono żadnych błędów, tylko wzmiankę [nie otwarto]

Myślałem o polu w opcjach do zaznaczenia lub odznaczenia, ale próbowałem już wielu rzeczy i to niczego nie zmienia.

Kolejna informacja, której zapomniałem sprecyzować: wcześniej pracowałem na innej stacji roboczej, ale dysk twardy się spalił i musiałem przełączyć się na inną stację roboczą. Obie stacje robocze działają z oprogramowaniem SP3 i mają dostęp do tego samego serwera... Ale oczywiście nie miałem żadnych problemów ze starą pozycją.

1 polubienie

Czy masz możliwość podjęcia próby otwarcia swojego zestawu na jednym ze stanowisk pracy swoich kolegów? Jeśli to z nimi działa, powinniśmy pobrać ich ustawienia oprogramowania.

W tym celu należy przejść do Start/Wszystkie programy/SolidWorks/Narzędzia SolidWorks/Kreator w celu skopiowania ustawień. Otrzymasz plik sldreg stacji roboczej swojego kolegi, który możesz doładować na swojej stacji roboczej.

1 polubienie

Absolutnie, Benoit!

Powinieneś był skopiować stare ustawienia do nowej instalacji za pomocą narzędzia przeznaczonego do tego celu w menu Start systemu Windows.

Nie zapomnij też wpisać ścieżki do skonfigurowanych modeli w opcjach Solidworks lub skopiować je do katalogu źródłowego.

copie.png
Problem może wynikać ze sposobu dostępu... Ścieżka sieciowa (\\...) i dysk sieciowy (g:\...),.jeśli otworzysz złożenie i cofniesz usunięcie, ponieważ uzyskałeś dostęp do złożenia z sieci, po przywróceniu złożenia SolidWorks poprawi część ścieżki. Aby rozwiązać problem, możesz po prostu zresetować literę dysku lub użyć tej samej ścieżki UNC na starym komputerze. Możesz również ustawić ścieżki w opcjach na poziomie "Lokalizacja pliku", wybierając "Dokumenty referencyjne" (chyba że są to ścieżki wyszukiwania) i korzystając z opcji "Wyszukaj dokumenty referencyjne" w sekcji "Odnośniki zewnętrzne"... ponieważ odpowiadam bez SolidWorks przede mną, mogę się mylić co do składni opcji...
1 polubienie

Problem z komputerem (dostęp do sieci). Musiał zostać wymieniony