Złożony problem ze składaniem blachy

Witam

Nie mogę uzyskać takiego samego wyniku w przypadku arkusza blachy, jak w przypadku części wyciągniętej 

Czy ktoś ma jakiś trik, aby mieć ten sam typ części ale w blasze?

Dziękuję

test_sheet_metal_2.sldprt

Witam

Musisz kliknąć na największą ze swoich twarzy i skorzystać z funkcji wstawiania zagięć, a jedyne, co musisz zrobić, to wypełnić parametry składania, a Twoja część się rozłoży...

1 polubienie

W przeciwnym razie można utworzyć część arkusza blachy, a następnie użyć funkcji złożonej konstrukcji blachowej, a następnie dokonać usunięcia, aby nadać kształt, lub można również edytować szkic funkcji złożonej konstrukcji blachowej i zmodyfikować szkic, aby uzyskać pożądany kształt.

1 polubienie

Po prostu przekonwertuj swoją część na blachę.

Wybierz stałą powierzchnię i kliknij krawędź, aby automatycznie utworzyć zagięcie.

1 polubienie

Zrobiłem metody, ale to nie działa. Mówi się, że składanie nie jest po tej samej stronie?

dziękuję za pomoc

Być może problemem jest funkcja kadłuba.

Aby obejść problem: zachowaj bieżącą część, (w tym samym pliku) utwórz powierzchnię arkusza blachy na podstawie dużej powierzchni części, utwórz funkcję usuwania korpusu części skorupy, wykonaj opuszczoną krawędź.

Witam

Oto 3 metody, które działają w samouczku i ponownym robieniu swojego kawałka.

voici_comment_faire.docx
3 polubienia

Witam

Rzeczywiście,  konwersja blachy  jest najłatwiejsza.

Nie rozumiem, dlaczego skomplikowana blacha, blacha składana, nie ma nic prostszego.

Niech moc będzie z tobą

2 polubienia

Myślę, że operacja kadłuba nie jest w tym przypadku konieczna. Wystarczy przekonwertować na blachę . 

1 polubienie