Witam
Nie mogę uzyskać takiego samego wyniku w przypadku arkusza blachy, jak w przypadku części wyciągniętej
Czy ktoś ma jakiś trik, aby mieć ten sam typ części ale w blasze?
Dziękuję
test_sheet_metal_2.sldprt
Witam
Nie mogę uzyskać takiego samego wyniku w przypadku arkusza blachy, jak w przypadku części wyciągniętej
Czy ktoś ma jakiś trik, aby mieć ten sam typ części ale w blasze?
Dziękuję
Witam
Musisz kliknąć na największą ze swoich twarzy i skorzystać z funkcji wstawiania zagięć, a jedyne, co musisz zrobić, to wypełnić parametry składania, a Twoja część się rozłoży...
W przeciwnym razie można utworzyć część arkusza blachy, a następnie użyć funkcji złożonej konstrukcji blachowej, a następnie dokonać usunięcia, aby nadać kształt, lub można również edytować szkic funkcji złożonej konstrukcji blachowej i zmodyfikować szkic, aby uzyskać pożądany kształt.
Po prostu przekonwertuj swoją część na blachę.
Wybierz stałą powierzchnię i kliknij krawędź, aby automatycznie utworzyć zagięcie.
Zrobiłem metody, ale to nie działa. Mówi się, że składanie nie jest po tej samej stronie?
dziękuję za pomoc
Być może problemem jest funkcja kadłuba.
Aby obejść problem: zachowaj bieżącą część, (w tym samym pliku) utwórz powierzchnię arkusza blachy na podstawie dużej powierzchni części, utwórz funkcję usuwania korpusu części skorupy, wykonaj opuszczoną krawędź.
Witam
Oto 3 metody, które działają w samouczku i ponownym robieniu swojego kawałka.
Witam
Rzeczywiście, konwersja blachy jest najłatwiejsza.
Nie rozumiem, dlaczego skomplikowana blacha, blacha składana, nie ma nic prostszego.
Niech moc będzie z tobą
Myślę, że operacja kadłuba nie jest w tym przypadku konieczna. Wystarczy przekonwertować na blachę .