Problem ze wskaźnikiem myszy

Witam wszystkich, będąc nowym użytkownikiem sw 2017, mam mały pb, który nie jest trywialny i nie mogę znaleźć rozwiązania, zwracam się do Was, tłumaczę się, kiedy jestem na szkicu, aby go zwymiarować Mam przesunięcie wskaźnika myszy, aby wejść w wymiar linii poziomych  , jestem zmuszony przesunąć się o 3 cm do nad linią ze wskaźnikiem myszy i tak samo jest z powiązanymi menu.  

Pomysły bo zmieniłem ekran myszy, w skrócie nie  mogę go znaleźć. 

Dziękuję 

Witam

Czy mógłbyś umieścić nam sitodruk problemu, a także sitodruk o wymiarze pionowym, abyśmy mogli zobaczyć różnicę.

1 polubienie

Nie w perspektywie?

1 polubienie

Opublikuj swój plik

Prawdą jest, że na małych częściach

Zdałem sobie sprawę, że to było trudne

, aby wybrać wiersze w SW 2017 sp 4.1

Wybór odbywa się z opóźnieniem

tak super ch... Jest wystarczająco dużo, by wysadzić się w powietrze

I to nawet jeśli zoptymalizujemy poprzez miłość i definicję

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Czy sterownik Twojej karty graficznej jest aktualny?

Czy dzieje się tak również wtedy, gdy Solidworks zostanie umieszczony w trybie zminimalizowanego okna?

Czy pasek zadań systemu Windows znajduje się na dole, czy po jednej stronie?

Pozdrowienia

Witam wszystkich, dziękuję za odpowiedź, ale myślę, że znalazłem błąd, oto załączony zrzut ekranu, gdy otwieram nowy dokument, widzimy pasek narzędzi, który jest zduplikowany, a wskaźnik pb jest trwały, gdy jestem po stronie, gdy tylko otworzę nowy dokument bez zamykania pierwszego, okno jest normalne, a błąd ze wskaźnikiem znika.  

Czytałem, że karty z serii nvidia gtx gforce nie są wymienione przez SW. 

nouvelle_fentre_sw.png

Na tym obrazie widzimy, jak wskazówka przesuwa się o 2 w górę, aby złapać linię, niemożliwe jest wskazanie punktu!!  

Próbowałem z różnymi rozdzielczościami, ponieważ mam ekran 4K i myślałem, że rozdzielczość nie jest odpowiednia, ale w 1920x1080 jest jeszcze gorzej i lagi się zwiększają.  

img_0173.jpg

Witam

Na twoim pierwszym obrazie wydaje mi się, że zgaduję, że pasek zadań systemu Windows jest ustawiony na automatyczne ukrywanie, czy próbowałeś usunąć to ustawienie? (stąd moje poprzednie pytanie, aby wiedzieć, czy robi to również w trybie zminimalizowanego okna)

Mam też karty graficzne nie wymienione przez SW na 2 komputerach i przyznam, że nigdy nie widziałem tego problemu. Jeśli masz już najnowszy sterownik karty graficznej, możesz również spróbować wrócić do poprzedniej wersji, czasami to pomaga.

Spróbuj także otworzyć nowy dokument, aby wykonać CTRL + Q, aby zobaczyć.

Pozdrowienia

Więc po sprawdzeniu dziękuję d.roger za pomoc, ponieważ to pasek zadań powinien był spowodować to pb, ponieważ wyłączyłem wszystko w systemie Windows i to rozwiązało mój problem!

Dziękuję wszystkim za pomoc, nie omieszkam przyjść i poprosić ;)