Witam
Desperacko próbuję sprawić, by makro działało, aby zaimportować chmurę punktów z pliku .txt lub .csv chcę tylko punktów, a nie "krzywych przechodzących przez punkty xyz".
points.txt
Witam
Desperacko próbuję sprawić, by makro działało, aby zaimportować chmurę punktów z pliku .txt lub .csv chcę tylko punktów, a nie "krzywych przechodzących przez punkty xyz".
Witam
Czy masz już początek kodu? Wyobrażam sobie, że chcesz je zaimportować do szkicu, a nie jako punkt geometrii odniesienia.
Chcę je zaimportować do szkicu 3D, oto kod znaleziony w sieci:
Dim swApp As Object
Sub main()
Ustaw swApp = Application.SldWorks
Ustaw część = swApp.ActiveDoc
swApp.ActiveDoc.ActiveView.FrameState = 1
Dim skPoint As Object
Otwórz "Points.txt" dla danych wejściowych jako #1
Part.SketchManager.Insert3DSketch Prawda
Rób, gdy nie jesteś EOF(1)
Wejście #1, X, Y, Z
Ustaw skPoint = Part.SketchManager.CreatePoint(X / 1000, Y / 1000, Z / 1000)
Pętla
Zamknij #1
Part.ShowNamedView2 "*Izometryczny", 7
Part.ViewZoomtofit2
Koniec subwoofera
Myślę, że mam problem z jednością, moja tabela jest we współrzędnych Lamberta...
Musisz nam powiedzieć trochę więcej, jeśli chcesz, abyśmy Ci pomogli...
Czy jest to skompilowany kod? Czy wystąpił błąd wykonania? Czy wynik jest niespójny?
Zobacz ten samouczek
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/video-tutorial-creating-curves-importing-point-data-text-file-solidworks
Myślę, że kilka tropów do naśladowania
@+-))
Witam wszystkich i dziękuję za linki, znalazłem swoje rozwiązanie w sieci.
W załączeniu znajduje się makro, które tworzy chmurę punktów lub splajn bezpośrednio w Solidworks.
Miłego modelingu, do zobaczenia wkrótce!
W załączeniu znajduje się makro, które tworzy chmurę punktów lub splajn bezpośrednio w Solidworks.
Witam
Pozwalam sobie o tym napisać, ponieważ mam problem z generowaniem chmury punktów z pliku XLS i wypróbowałem to makro i u mnie nie działa... mówi mi, żebym aktywował monetę przed uruchomieniem makra, podczas gdy mam otwartą bryłę z pustą monetą w środku.
Czy ktoś ma rozwiązanie?
Z góry dziękuję
Lepiej jest otworzyć temat w ogóle, nawet jeśli oznacza to linkowanie do tego, do którego się odnosisz. W międzyczasie, oto oryginalny temat w komentarzach, są pewne zmiany wprowadzone w być może nowszych wersjach niż ta, która działała w tym czasie pod sw2013.