Witam
W Sodiworks 2020 SP5.0 nie mogę już tymczasowo ukryć twarzy po kliknięciu "Wybierz inne" 
Mogę wybrać powierzchnię lub krawędź przez część lub złożenie, ale wcześniej mogłem kliknąć prawym przyciskiem myszy każdą ścianę, która przeszkadzała mi, aby ją ukryć.
Jak wskazano na stronie internetowej wersji Solidworks 2020, funkcja jest nadal dostępna (http://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_SelectOther_dlg.htm):
=> Możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy na modelu, aby ukryć powierzchnie, odsłonić ukryte ściany i krawędzie.
Na Solidworks 2019 właśnie spróbowałem ponownie i działa normalnie.
Czy jest jakiś błąd lub opcja do sprawdzenia, aby ponownie aktywować tę funkcję?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrowienia
selectionner_autre.jpg
Witam
Miałem ten sam problem i myślę, że właśnie znalazłem rozwiązanie.
W opcjach systemu musisz przejść do Wydajność i odznaczyć "Poprawiona wydajność grafiki".
Wygląda na to, że zostanie to skorygowane w 2021 roku (SPR 1190930)
4 polubienia
Witam
Dziękuję, Problem rozwiązany, jak wskazuje Cyril.f
Nie zapomnij ponownie uruchomić Solidworks po usunięciu zaznaczenia tej opcji.
Jeszcze raz dziękuję Cyril.f

Witam;
A ja myślałem, że to moja karta graficzna działa... dziękuję Cyril.f
Używałem opcji "Okno podglądu komponentu" (kliknij prawym przyciskiem myszy na komponencie) dla moich złożonych ograniczeń, ale nie zawsze jest to praktyczne.
Z drugiej strony, teraz mam tę małą ikonę w prawym dolnym rogu Solidworks, która zachęca mnie do reaktywacji wydajności graficznej (Sic)...
Ale przynajmniej selekcja według przezroczystości znów działa.
Pozdrowienia
Witaj Maclane,
Mam też to małe logo na dole po prawej stronie, ale wydaje się, że nie ma to wpływu na wydajność.
Pozdrowienia