Witam, oto mam dwa problemy:
- Musiałem zresetować ustawienia opcji do 0 i od tego czasu mam swoje zestawy, które ciągle cieniują, jakbym zastosował scenę (patrz zdjęcia poniżej: zwykle, aby nie zużywać zbyt wielu zasobów, staram się, aby renderowanie było jak najprostsze, jak na pierwszym obrazie, aby zyskać na komforcie użytkowania). Oczywiście sprawdziłem ustawienia widoku i odznaczyłem wszystko, więc nie musiałem korzystać np. z widoku rzeczywistego. Czy nie możemy usunąć tej sceny, aby powrócić do oryginalnego renderowania wizualnego?

- mój drugi problem pomimo patrzenia na moją kartę graficzną jest nadal tajemnicą ponieważ zaktualizowałem do najnowszych sterowników, a następnie wróciłem do moich starych sterowników poleconych przez Solidworks ale nic się nie zmienia. Nie wiem dlaczego, kiedy tworzę sekcję, pojawia się ona z błędami wyświetlania (tak jakby część była pustym korpusem, patrz przykład poniżej):

Krótko mówiąc, gdybyś już napotkał ten problem i go rozwiązał, byłoby to dla mnie całkowicie wygodne, ponieważ szukając wszędzie i nigdy nie znajdując żadnej odpowiedzi, rozpaczam. W przypadku pierwszego myślę, że musi być dość głupi, mimo że nie mogę go znaleźć, a drugi sprawia, że wątpię w moją instalację (chociaż nigdy mnie nie zawiodła do dzisiaj).
Z góry dziękuję... :)
Witam
Czy mógłbyś umieścić fragment ze swojego ostatniego ekranu w poście, abyśmy mogli się mu przyjrzeć?
Z której wersji korzystasz?
1 polubienie
Mogę, ale testowałem to na komputerze kolegi i do korzystania z Sekcji Widoku, nie ma problemów na swojej stacji roboczej. Myślę, że jest to bardziej związane z konfiguracją gdzieś...
Ale w razie wątpliwości załączam podstawowy plan prostego wytłaczania.

część1.sldprt
Przy okazji, wracając do pierwszego problemu, oto jak wyglądał mój montaż wcześniej pod kątem renderowania z tą częścią, którą szybko stworzyłem. Gdy tylko zastosujesz scenę i ją zapiszesz, nie będzie można później znaleźć tego renderowania.
Jeśli nie ma problemu ze stacją twojego kolegi; Możesz skopiować jego ustawienia i zaimportować je do swojego domu.
2 polubienia
To nie jest błąd, tylko ustawienie z funkcją "widoku przekrojowego"
w panelu funkcyjnym zaznacz opcję "Pokaż sekcję sekcji"
2 polubienia
Dziękuję Olivier42. Właściwie ktoś musiał wykorzystać moją pozycję pod moją nieobecność i zmienić te opcje, ponieważ nigdy jej nie dotykam. Robię wszystko od modelu po wybór powierzchni czy odległości cięcia.
Z drugiej strony, gdy sprawdzamy "Pokaż Cap sekcji" i "Sekcję tylko grafika" (tak, przepraszam, używam brytyjskiej wersji oprogramowania), pozostaję przekonany, że wynik, oprócz tego, że cięcie jest całkowicie nieczytelne, powinien zostać usunięty z możliwości oferowanych przez funkcję i skutkuje u mnie błędem wyświetlania.
Pierwszy problem rozwiązany, pozostaje jeszcze drugi: jak usunąć wizualne renderowanie części, aby przywrócić ją do pierwotnego stanu. Zasadniczo chciałbym, aby mój zespół pozostał z tym samym renderingiem, co część, którą udostępniłem tutaj wcześniej. Jestem pewien, że to musi być coś bardzo głupiego, czego jeszcze nie zbadałem na sprawdzonej funkcji itp.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc. ;)
Witam
Przypomina mi to dość niedawny problem, wydaje mi się, że ta osoba miała dziwny widok na swoje w montażu. Powinieneś się temu przyjrzeć ;)
Dimitri
Ustawienia mogą ulec zmianie po zresetowaniu ustawień.
Aby zachować kolor PRT w sekcji,
w panelu właściwości cięcia,
do wszystkich 3 znaczników = włącz 1, wyłącz 2 i 3
Czy to jest pytanie? w przeciwnym razie musielibyśmy zrobić nowe ujęcia, nie rozumiem pytania.
W rzeczywistości problem był prostszy:
Najwyraźniej, gdy Solidworks tworzy część, domyślnie umieszcza światło otoczenia, a także 3 światła kierunkowe o określonych wartościach (w tym wartość odbicia -odbicie, jeśli dobrze zrozumiałem -przepraszam, nie jestem asem w inżynierii przetwarzania obrazu lol-). Również domyślnie pierwsze światło kierunkowe było zaznaczone w opcji "utrzymuj światło, gdy zmienia się scena", ale pozostałe dwa nie były zaznaczone dla tej funkcji. Tak więc, jeśli przez pomyłkę zastosowałem scenę do mojego zespołu, dodał on nowe wartości odblasków do tych ostatnich 2 źródeł światła, a jeśli próbowałem wrócić do mojej pierwotnej sceny, ponieważ te 2 inne światła nie zostały zachowane, domyślnie oprogramowanie zastosowało tę samą wartość ostatniej sceny do tych źródeł światła.
Krótko mówiąc, jeszcze raz dziękuję za pomoc. Jesteście mistrzami. :D
Temat zamknięty.
Ok, to były tylko światła...
Aby zamknąć temat, musisz "zwalidować" najlepszą odpowiedź dla swojego problemu przekroju poprzecznego.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc... W przypadku, gdy ktoś ma ten sam problem co ja i szuka tych słynnych danych, które bardzo mi przeszkadzały, wartości odblasków można znaleźć, przechodząc do "Menedżera wyświetlania", a następnie klikając prawym przyciskiem myszy na "Światła" i klikając "Edytuj wszystkie światła". Światło można zmienić, klikając strzałki w prawo i w lewo w oknie dialogowym w prawym górnym rogu.
Proszę bardzo... Nadal zamierzam patrzeć, dlaczego moja scena początkowa nie jest taka sama jak moja scena domyślna, ponieważ właśnie zobaczyłem, że po otwarciu mojego pokoju domyślna scena ma jedną gwiazdkę po "3 punkty wyblakłe", podczas gdy nie dotknęliśmy niczego w naszych szablonach od czasu korzystania z oprogramowania.
1 polubienie