Problem z wybieraniem w notatce

Witam

W notatce, gdy tylko chcę zaznaczyć jakiś fragment tekstu, zaznacza on inną zupełnie inną część, co więcej, nie ma możliwości ustawienia kursora w miejscu wskazanym przez kursor mojej myszy.

Czy możesz mi powiedzieć, jak rozwiązać mój problem.

Zrzut ekranu lub trochę więcej szczegółów może być konieczne zanotować na rysunku, montaż lub część?

Jakiego rodzaju ocena? Bardziej konkretny przykład?

1 polubienie

W tym przykładzie kliknąłem na kursor, a on sam wybrał to, co jest w kolorze czarnym, jeśli wcześniej wybrałem to, co było takie samo.

Nie mogę więc na przykład niczego zaznaczyć w tekście i dlatego niczego nie podkreślić.

Przepraszam za błędy ortograficzne w przykładzie...

exemple_note.jpg

Użyłem funkcji notatki na rysunku

Czy możliwe jest przesłanie danego rysunku, a także powiązanych części i zespołów?

CDLT powiedział:

Po próbie przepisania tekstu tego samego typu, z przesuniętym tekstem i nie mogę znaleźć opisanego przez Ciebie zachowania (SW2020)

Jeśli możesz dołączyć kopię planu, nawet jeśli jest pusta, tylko z adnotacją, zobaczymy, czy pochodzi ona z notatki, czy z posta.

Witam

Oto plik z adnotacją, dziękuję

AL2020F00AA.slddrw

Witaj Jérôme (tak, tak, znamy się...)

Otworzyłem Twój plik i nie mam problemów z wyborem.

W zależności od tego, czy problem dotyczy lokalnie notatki, pliku czy komputera, dostępnych jest kilka rozwiązań:
- skopiuj i wklej samą notatkę;
- utwórz nową historię oraz skopiuj i wklej tekst (za pomocą notatnika Windows, aby uniknąć przeciągania czegoś niewidocznego);
- Wyobrażam sobie, że maszyna została zrestartowana lub przynajmniej sesja oprogramowania została zamknięta...

1 polubienie

Nie martw się też o edycję notatki.

Pracujesz w sw2015?

W 2020 roku nie martw się.

Albo wersja oprogramowania jest problemem, albo stacja robocza.

Witam, jestem pod 2020 sp1

Tak więc między dwoma z pracą przetestowałem dwie lub trzy rzeczy, podążając za odpowiedzią stefbeno. Zrestartowałem wszystko jak codziennie lub prawie codziennie, a potem: niespodzianka, wszystko znowu działa. Ale zanim powiedziałem, że jest dobry, czekałem, aby zobaczyć i znowu, znowu się bawi. Mając na uwadze ten problem, zdaję sobie sprawę, że dzieje się tak, gdy tworzę nowy rysunek. Zapisuję więc , zamykam sesję programową i restartuję oprogramowanie i tam modyfikacja tekstów w moim nowym rysunku działa.

Witam 

Możesz go opuścić przechodząc do Opcje -> Wydajność i na samym dole wyłączyć "zwiększona wydajność grafiki", 

Na kursorze i zaznaczeniu tekstu znajdował się numer błędu, ustawiony na SP3.0 z pamięci, 

Zapraszam do aktualizacji do SP5.0

1 polubienie

Witam

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Wydawałoby się, że problem został rozwiązany za pomocą rozwiązania związanego z błędem na kursorze.

1 polubienie