Problem z serwerem SMTP

Witam
Musiałbym wysłać wiadomość z przepływu pracy za pośrednictwem serwera SMTP systemu przesyłania wiadomości PDM PRO.
Problem polega na tym, że nie mogę połączyć się z serwerem SMTP, każdy test skutkuje brakiem możliwości dodzwonienia się do serwera. Jednak od PDM mam dostęp do serwera SMTP.

Nie wiem więc skąd bierze się problem.

Wydaje mi się, że jest to dobrze sformułowane:
smtp1

A jednak:
smtp2

Kierownicy w Go-ingeneer:
Rozwiązywanie problemów z połączeniem z przechowalnią SOLIDWORKS PDM | Idź Inżyniera.
albo w Javelinie (ale muszę się poszperać i nie mam już zbyt wiele czasu...):
Archiwum PDM

1 polubienie

Witam

Wydaje mi się, że komunikacja przechodzi przez serwer SQL (bardzo stare wspomnienie wymiany zdań z osobą, która wykonuje nasze migracje serwerów), więc musimy sprawdzić, czy komunikuje się również z serwerem pocztowym.
Jeśli to Visiativ Twój sprzedawca, daj mu bilet, powinien szybko z Tobą skorzystać.

Witam

Opublikuj rozwiązanie, jeśli je znajdziesz.
Posiadanie serwera pocztowego outlook365 nie powinno w naszym przypadku pomóc.

Jesteśmy w notyfikacji EPDM od momentu przejścia w 2020 roku :sob:

Dobry wieczór
Więc rzeczywiście, jeśli Office 365 dla wiadomości e-mail, nie jest obsługiwany do 2024 roku włącznie (wydaje się, że jest to nowa funkcja w 2025 roku).
Z drugiej strony natknąłem się na ten link:SOLIDWORKS PDM: Powiadomienia SMTP za pomocą przekazywania poczty e-mail
Na pierwszy rzut oka to narzędzie wydaje się być powiązane z DS KB

Witam, poprosiłem nasz dział IT o " otwarcie " smtp zarówno na serwerach SQL, jak i serwerach danych. Na pierwszy rzut oka to działa, otrzymuję e-maile wysyłane z przepływu pracy. Teraz chciałbym wysłać, jeszcze z przepływu pracy, plik PDF z odpowiednim planem na adres e-mail naszego działu metod, aby mogli połączyć plik PDF z naszym systemem CMMS. I tam nie działa tak, jak bym chciał, określam typ " wyślij wiadomość e-mail ", sprawdzam wykonanie dla plików i wykonaj dla plików itp. a w polu wprowadzania wspominam o PDF. Plik PDF jest tworzony w poprzednim kroku przepływu pracy.
Nie widzę, co robię źle.
Jeśli masz rozwiązanie, jestem za tym.

Witam

Wysyłanie poczty przez przejścia to po prostu wysłanie wiadomości tekstowej bez załączników.
Musisz więc " oszukać " za pomocą skryptów wysyłkowych, aby wyeksportować plik do folderu współdzielonego i wysłać wiadomość z linkiem do folderu.

Witam
Rzeczywiście, nie otrzymujemy dokładnie pliku, ale otrzymujemy link do określonego pliku, ale działa on tylko z plikiem SLDDRW, nie pobiera pliku PDF, mimo że plik istnieje i ma tę samą nazwę i znajduje się w tym samym katalogu.

Właśnie testowałem ręcznie na pliku PDF, nie mam problemu. Czy pliki PDF mają kategorię skojarzoną z przepływem pracy?
Czy przejście jest wykonywane ręcznie czy automatycznie (w przypadku formatu PDF)?

Myślę, że właśnie w tym tkwi problem. Wygenerowany plik pdf nie znajduje się w tym samym toku pracy co plany i nie mogę dołączyć plików PDF w tym samym toku pracy, co pliki Solidworks.

Musisz więc przyjrzeć się warunkom, aby przypisać odpowiednią kategorię do plików PDF.
Następnie musisz zobaczyć, jak skonfigurowany jest Twój przepływ pracy, ponieważ każdy nowo utworzony plik trafia do początkowego etapu przepływu pracy.

Okej, więc utworzyłem kategorię PDF, aby móc dodać ten typ pliku w warunkach przepływu pracy z plikami Solidworks za pośrednictwem operatora.
Mam pliki PDF w tym samym przepływie pracy, ale nie podążają one automatycznie za zmianami w przepływie pracy, podczas gdy dodałem typ PDF w różnych krokach i przejściach na liście rzeczy do zrobienia.
wiadomość e-mail zawiera link do pliku PDF.

Musisz utworzyć link do plików za pomocą kopiowania/wklejania jako odniesienie. W ten sposób plik PDF będzie podążał za mapą i pojawi się w widoku drzewa pliku, z którym jest połączony.

Przyznaję, że nie rozumiem kopiuj/wklej jako odniesienia.

Zasadniczo musisz wybrać plik pdf, kliknąć prawym przyciskiem myszy, a następnie wybrać kopiuj.
Następnie wybierz plik slddrw, który chcesz rozpakować, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz wklej jako odniesienie.
Plik PDF pojawi się jako element podrzędny rysunku.