Dziś rano otworzyłem i zmodyfikowałem AS z 25 000 części, również bez problemów i w tej samej wersji z kartą graficzną, która nie jest już zalecana dla wersji 2023 (po aktualizacji sw2020).
Przezroczyste części w stylu pleksi w Twoim AS?
Zdarza się, że w dużych złożeniach pojawia się błąd, jeśli zbyt wiele części jest przezroczystych.
Nawet jeśli jesteś dla mnie bardzo daleko od wielkiego zgromadzenia!
Nie będę mógł tego wszystkiego przetestować w ten weekend (święta zobowiązują ), ale będę Was informować na bieżąco!
Bardzo dziękujemy za te wszystkie leady!
Tak, ale dla mnie są to duże stalowe części, są mega ciężkie!!
Mimo to, w dobie sztucznej inteligencji i wszystkich obietnic ewolucji, nie powinniśmy się tym przejmować, jeśli wiecie, co mam na myśli, panowie z DS.
Problem polega na tym, że nikt już nie instaluje przed SP4 lub 5, więc coraz częściej kończymy z całkowicie uszkodzonym Sp4 lub 5.
Dziękuję wszystkim za zainstalowanie wersji z SP0, dzięki czemu mogę cieszyć się SP5 wolnym od jakichkolwiek błędów!
Witam
Planuję uaktualnić do wersji SP4 2024 w najbliższych dniach. Nie czuję się uspokojony po wiadomościach o tej wersji!
Jeśli dobrze rozumiem, wspomniany problem został wymieniony przez Dassault, ale nie jako SPR (BR10000388043 nie wiem, co to oznacza dla Dassault).
Widzę, że ten problem dotyczy systemu operacyjnego: Windows 10 (jesteśmy w Windows 10), czy występuje w wersji 11 systemu Windows? Czy ktoś może potwierdzić?
Szczerze mówiąc, jestem zbulwersowany sposobem, w jaki Dassault nas postrzega!
Miłego dnia wszystkim
Witam
Nie zauważyliśmy żadnych problemów na W11.
Miłego dnia
Ok, dziękuję za tę opinię
Więc zamierzam również rozważyć przejście na Windows 11.
Miłego dnia
Więc pewnie zabrzmię jak idiota, ale właśnie zdałem sobie sprawę, że BR to skrót od Bug reporting. Mam tylko nadzieję, że liczba po BR nie jest liczbą błędów znalezionych w Solidworks.
Miłego dnia wszystkim i przepraszam za to nie na temat
Nie, to chyba tylko w tym roku!
Z drugiej strony wcale nie jestem pewien, czy pochodzi tylko z wersji dla systemu Windows. (10 lub 11), po prostu osoba, która zgłosiła błąd, była pod tą wersją, ponieważ W11 jest od niej wolny. Nawet jeśli @remrem go nie spełnisz, jest to dalekie od gwarancji!
Zgadzam się.
Już aktualizuje oprogramowanie. Następnie aktualizuje sterownik karty graficznej.
Zrobię to w ten sposób, mając nadzieję, że nie natknę się na ten błąd, który wydaje się przypadkowy. Dziękuję Ci 2.
Dziękujemy za tę opinię,
Myślę, że najlepiej poczekać na dodatek Service Pack lub bardziej stabilną wersję Solidworks. Ci panowie z Dassault naprawdę robią wszystko, aby nas zniesmaczyć swoim oprogramowaniem.
Mam nadzieję, że masz 3 życia w rab. Jeśli nie, możesz zostać zamrożony kriogenicznie i poprosić o rozmrożenie, gdy wyjdzie, ale istnieje ryzyko, że będziesz spać dłużej niż martwa osoba...
Witaj @bastien.amigo
Nie rozumiałem, kiedy masz ten wyświetlacz.
Jakim stylem wyświetlania jesteś w zespole?
W jakim stylu wyświetlania są przechowywane komponenty?
Jakie ikony są wyświetlane w menedżerze operacji w kolumnie stylu wyświetlania każdego komponentu?
Mam wrażenie, że styl wyświetlania komponentów lub ich korpusu jest narzucony na " wireframe ".
Na poniższym obrazku, jeśli wymuszę styl " szkieletowy " na korpusie mojej płyty gipsowej, niezależnie od ogólnego stylu wybranego w zespole, pozostanie on okablowany (tak samo, jeśli wymuszę to na poziomie komponentu).
Podczas gdy moja płyta i moje szyny, które mają komponenty i korpus na " domyślnym wyświetlaczu" (ikona ze znacznikiem wyboru), będą podążać za tą z montażu.
@Sylk jeśli jest tak jak w 2023 roku, od czasu do czasu zdarza się to po przełączeniu z jednego okna na drugie (podczas odbudowywania ASM) lub podczas dodawania części (nie widać w 2023 roku, ale z pamięci w innych wersjach).
Z mojej strony, kiedy to się dzieje, prosty Ctrl + Q i zaczyna się od nowa, ale mi się to zdarza bardzo rzadko.