Cze wszystkim
Mam problem w trybie symulacji SW 2017. Stosuję moje połączenia, moje wymuszone ruchy i moje obciążenia zewnętrzne na moim zespole składającym się z 2 elementów:
- montaż około 15 części z pewnymi funkcjami montażowymi (wiercenie, usuwanie materiału);
- pokój.
Problem pojawia się, gdy zazębiam mój zespół: kilka ciał znika z ekranu!
Wydaje się jednak, że symulacja działa, ponieważ przykładam siły do ciała, które znika podczas tworzenia siatki, ale symulacja działa!
Dziękujemy za Twoją opinię.
capture.jpg
Sprawdź, czy wszystkie części są uważane za bryły objętościowe. Jeśli na parceli masz muszle, nie pojawią się one.
1 polubienie
Dziękuję za odpowiedź, jak mogę to zobaczyć na moim montażu?
W dolnej części menedżera operacji przewijamy w dół drzewo części, następnie listę elementów ciętych, a na końcu artykuły dotyczące części spawanych. Tam możesz sprawdzić, czy są to rzeczywiście ciała objętościowe. Jeśli nie, kliknij prawym przyciskiem myszy każdy artykuł, a następnie "traktuj jako wolumin".
1 polubienie
Witam, oczywiście to nie pochodzi stamtąd. Nie mam żadnych elementów skorupy.
Ok, oczywiście wygląda to bardziej jak mechanicznie spawana część. Powinieneś więc raczej studiować w pomieszczeniu wielobryłowym, a nie w zgromadzeniu. Prawdopodobnie będziesz miał mniej wędrówek.
Witaj FrançoisG,
Miałem już ten problem, chodziło o części o dość skomplikowanej geometrii, a głównie części importowane.
Rozwiązałem ten problem, odtwarzając zaimportowane części z jak najmniejszą liczbą skomplikowanych powierzchni. To samo dotyczy złożonych części.
Mam nadzieję, że to ci pomoże.
Pozdrowienia