Problemy z "mnożeniem" w szkicu

Witam 

Przychodzę do Ciebie z problemem dotyczącym Solidworks w wersji 2021 - 2022. Obecnie szkolę się, aby zostać projektantem mechanicznym i podczas mojego szkolenia nauczyłem się korzystać z Solidworks. Moje centrum szkoleniowe dało nam licencje studenckie, abyśmy mogli pracować w domu, ale kiedy już zostaliśmy zainstalowani, szybko zauważyłem problem podczas wykonywania szkicu. Problem jest dość trudny do opisania, więc teraz zamieszczę dla Was obrazy:

Myślę, że obrazy mówią same za siebie! Krótko mówiąc, kiedy rysuję kształt, umieszczam lub przesuwam wymiar, wszystko się mnoży. Jakby poprzedni obraz nie został wymazany...

Mam nadzieję, że mi pomożesz, ponieważ problem jest dość bolesny ^^

Pozostaję do dyspozycji w celu uzyskania wszelkich informacji. Z góry dziękujemy za Twoją opinię!

Witam

Może to być spowodowane konfiguracją komputera, która nie jest odpowiednia dla oprogramowania. Solidworks nie gwarantuje działania na kartach innych niż wersje Quadro (na nvidii, na AMD nie jestem pewien nazw kart), po tym jest to loteria.

Jeśli ten "błąd" nie zostanie napotkany podczas treningu, prawdopodobnie jest on związany z komputerem.

6 polubień

Witam 

Udało mi się rozwiązać mój problem, resetując domyślne opcje. Nie wiem, czy jakaś opcja zakłócała działanie Solidworks, ale rozwiązała mój problem. Jeśli problem kiedykolwiek powróci, gdy aktywuję opcję, podzielę się informacjami!

W każdym razie dziękuję za odpowiedź.