Problemy z drukowaniem - referencje

Cze wszystkim

Odwołuję się więc do waszych świadectw, bo zaczynam tracić trochę cierpliwość...

Mam ploter HP designjet 500, póki co jest dobrze.

W SolidWorks 2010 wszystko działało poprawnie.

Z SolidWorks 2014 SP5 uh.... Wszystko idzie nie tak.

- Nie mogę drukować w kolorze za pomocą pliku, funkcja drukowania. Na szczęście mam narzędzie Easy Print firmy MyCadTool i ono działa. (Prawdziwe do 22/01)

"Któregoś dnia, nie zmieniając niczego, nie mogłem drukować w kolorze, bez względu na to, co robiłem. (prawda w dniu 23/01)

- Następnego dnia odwrotny problem, drukuję w kolorze z filem, imrpimerem, ale nie z EasyPrint. (prawda od 26/01)

Oczywiście oprogramowanie zostało ponownie zainstalowane, dla informacji o nowym komputerze, zmieniony sterownik śledzenia itp....

Bezradna infolinia SW, to znany błąd, rozwiązany w SW2015 SP2 nie mniej!!

Kiedy mówię, że nie mogę drukować w kolorze, w rzeczywistości tylko normalnie czerwone taliowanie wychodzi w kolorze czarnym, wszystko inne wychodzi w kolorze!

Jakieś opinie?

Moim zdaniem SP5 z 2014 roku wyrządził więcej szkód niż cokolwiek innego.

Mam problem z ekspolratorem systemu Windows, który zamyka się, gdy tylko zapiszę zestaw...  

Nie mam żadnych problemów z drukowaniem sw, ponieważ drukuję tylko pliki PDF, więc prawdą jest, że nie zauważyłem tego typu problemu.

Z drugiej strony w innym wpisie na temat plotera musiałem zmienić pamięć bufora (spoiler chyba)

Pamięć buforową w moim ploterze, mam do wyboru, albo domyślnie, albo na dodatkowej karcie. Próbowałem obu bez powodzenia. Najbardziej irytująca jest losowość problemu, nigdy nie wiesz, jak wysłać swoje wrażenia na pewno.

W najgorszym przypadku, dlaczego nie obniżyć wersji i nie przejść na SW 2014 SP4.0 lub bardziej stabilną wersję.

Minusem jest to, że musisz odinstalować i ponownie zainstalować, ale jeśli to zaoszczędzi ci komplikacji.

To nie jest głupie, ale cholera, ponowna instalacja wszystkiego jest bolesna... Trzymam to jako jokera. Ale nic nie gwarantuje, że będzie działać w SP4

Jak to wygląda, gdy drukujesz na klasycznej drukarce lub na drukarce pdf?

Witam

Mam też duże problemy z drukowaniem z SW2014 SP5, osobiście nie mogę korzystać z plotera zgodnie z plikami, czasami muszę usunąć MEP, którego stworzenie zajęło mi tyle czasu, aby przerobić go od początku, aby działał...

Problem z kolorami, które nie drukują się na niektórych częściach MEP, miałem go już wcześniej i udało mi się go rozwiązać:
W zasadzie w konfiguracji mojej drukarki, pod względem kolorów, wybrałem Tryb koloru : Automatyczny. Ploter wyjął wszystkie adnotacje i wymiary, które umieściłem w kolorze, w czerni i bieli. Wybór trybu koloru: Kolor działa poprawnie.

aby sprawdzić, czy może ci pomóc?

propimprimante.png

Witam

Używam SW2014 SP5 i nie martwię się. Ale podobnie jak Gerald drukuję dużo pdfów.

Czy masz ten sam problem, gdy twoje rysunki są zapisane w formacie pdf.

Do zobaczenia.

Nie na temat, ale uważam, że rok 2015 jest jeszcze gorszy!!

Nie mogę go użyć, ponieważ ciągle się psuje pomimo dobrej instalacji. Pozostaję doc pod 2014  Sp5...

@Bart:

Jaki jest Twój SP na 2015 rok.

SP2 EV został wydany.

Witam, a co z drukowaniem jako plik PDF za pomocą PDFCreator lub eksportowaniem jako plik PDF z menu plik › eksport? Czy są kolory? Jeśli tak, możesz wydrukować plik PDF...

Drukowanie PDF działa i tak, to jest to, co robię, aby drukować... ale witam efektywność...

Witam

Nie bardzo widzę problem z wydajnością.

Drukowanie plików PDF odbywa się zbiorczo za pomocą konwertera wsadowego. Następnie możesz drukować zbiorczo, po prostu wybierając kilka plików. Próba zbiorczego wydrukowania wielu rysunków oprogramowania...

Ponadto druk w formacie pdf jest obowiązkowy do komunikacji wewnętrznej i do różnych partnerów.

Witam

Nie bardzo widzę problem z wydajnością.

Drukowanie plików PDF odbywa się zbiorczo za pomocą konwertera wsadowego. Następnie możesz drukować zbiorczo, po prostu wybierając kilka plików. Próba zbiorczego wydrukowania wielu rysunków oprogramowania...

Ponadto druk w formacie pdf jest obowiązkowy do komunikacji wewnętrznej i do różnych partnerów.

No właśnie, problem wydajności... Większość naszych planów dotyczy produkcji wewnętrznej. Za każdym razem, gdy muszę wyjąć plan, muszę go przekazać w formacie PDF, a następnie wydrukować... Dziękuję!

Pi w cenie oprogramowania, które ma drukować poprawnie, prawda?

Cały rysunek jest czarno-biały? Czy jest to dobre dla wszystkich plików?
Czy wszystkie sterowniki są aktualne? Nawet te z karty graficznej? Najnowsze zalecane sterowniki można sprawdzić i pobrać tutaj:http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html W przeciwnym razie, należy spróbować zresetować ustawienia SolidWorks, aby sprawdzić, czy nie pochodzą one z konfiguracji stacji roboczej, patrz ten samouczek: http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks
Używasz warstw?
Jeśli zmienisz jakość widoków z wysokiej jakości na jakość roboczą, czy to coś zmieni?
Czy jest to ten sam problem na rysunku, na którym nie ma kreskowania?

Temat zamknięty