Proces gwintowania

Witam

Chciałbym stworzyć proces gwintowania na tak, aby dokonywał gwintowania na obciążonej części podczas montażu.

Słyszałem o wynikach technologicznych, ale niewiele na nich znalazłem.

Jeśli ktoś może mnie oświecić, to mi to bardzo pomoże.

Bardzo dziękuję i życzę miłego dnia :)

Witam 
"Wyniki technologiczne" zwracają informacje (w przypadku funkcji gwintowania/gwintowania) typu "średnica, długość,.. Informacje te można wykorzystać w modułach 2D lub innych modułach Catia.
Nie spełnia funkcji, której szukasz.

Metodyka, z którą najczęściej się spotykam, polega na tworzeniu następujących kształtów w częściach śrubowych:

• Korpus grupujący kształty przepustu (gładki otwór, obudowa głowicy, fazowanie, pogłębiacz).
  • Korpus grupujący wiercenie i gwintowanie gwintowanego otworu, w którym znajduje się śruba.

Korpusy te są publikowane , a następnie kopiowane/wklejane z linkiem odpowiednio w części, która ma być dokręcona i w części, w której wykonywany jest gwintowany otwór.

Edycja: jest to powszechne, gdy jest dużo wiercenia, aby utworzyć CATPart w zespole, który grupuje wszystkie kopiuj / wklej z linkami różnych otworów powtórzeń tych (otworów), to właśnie te grupy publikujemy i kopiujemy / wklejamy z linkami w danych częściach.