Przetwarzanie stałych rzeczywistych

Witam, mam problem z symulacją w Solidworks.

Mam niezbyt skomplikowany montaż, siatka jest wykonywana dość szybko, z drugiej strony oprogramowanie dość długo zacina się na "przetwarzaniu prawdziwych stałych", czy ktoś kiedykolwiek miał problem? Wygooglowałem... nie można znaleźć tego "Przetwarzanie stałych rzeczywistych"

Bardzo dziękuję, miłego dnia wszystkim!

Witam

Czy jesteś pewien, że to jest dokładnie ten tekst, który jest pisany? Bo ja też nic nie znalazłem i to jest bardzo dziwne!

To jest ten tekst słowo w słowo, litera po literze. Dziwne tak!

Mam dwie siatki na dwóch bardzo podobnych geometriach. W pierwszym wszystko działa dobrze. Druga zamiast 2 minut rozwiązuje problem w trzy godziny. Na początku wydaje się, że utknął na "przetwarzaniu rzeczywistych stałych", ale w rzeczywistości odblokowuje się po kilku minutach i kontynuuje bardzo powoli. W tym czasie i przez cały czas trwania rozwiązania zużywa bardzo mało zasobów (na przykład mniej niż 1% procesora). Pierwsza siatka wydaje się działać szybciej, ponieważ zużywa co najmniej 25% procesora. Nie mogę sobie wyobrazić, dlaczego to zachowanie jest tak różne w przypadku dwóch prawie identycznych problemów