Witam, muszę zrobić ławkę warsztatową i nie mogę podążać za zagięciem tak, aby pozostała równoległa do podłogi, tak aby obie strony były dociśnięte do podłogi.
Próbowałem z funkcją bliskiego rogu, ale to nie działa.
Zobacz obrazek:
Z góry dziękuję :)
question_pliage.jpg
Witam
Po prostu wdróż funkcję, której użyłeś do stworzenia tego załamania i edytuj jego szkic, a następnie edytuj go, aby był równoległy do podłogi, lub alternatywnie, naszkicuj na powierzchni załamania, aby wypełnić lukę i ustawić ją równolegle do podłogi, a następnie wykonaj przedłużenie.
3 polubienia
Witam i dziękuję za odpowiedź.
Zrobiłem to, co zasugerowałeś, ale nie sprawia to, że obszar składania pasuje do podłogi, zagięcie pozostaje prostopadłe. Tylko krawędź spoczywa na podłodze. Ale zaczynam myśleć, że to, co mam na myśli, może nie być wykonalne. Więc po prostu dopasuję wargę do podłogi.
Niemniej jednak oto mój pomysł.
prolonger_pli.jpg
W końcu znalazłem, jak to zrobić. Zrobiłem kąt na szkicu zgodnie z propozycją i usunąłem materiał z krawędzi, aby dopasować go do podłogi.
Patrz załącznik.
Dziękuję za odpowiedź :)
prolonge_pli_soluce.jpg
Nie jest dobrze usuwać materiał, ponieważ nie będzie on prawdziwy w rozwoju części, błędem będzie przesuwanie szkicu z krawędzi części do wewnątrz....