Witam wszystkich i życzę miłego początku tygodnia.
Kolejne pytanie, które mnie nurtuje! (Zdecydowanie nie sądziłem, że pewnego dnia będę tęsknił za takimi opcjami Creo. Haha)
Projektuję plastikową część, która będzie formowana. A kiedy tworzę dział, ten mały żartowniś się zdecydowanie za daleko w swoim propagowaniu. Bardzo wyraźnie wiem, że podczas obróbki formy to zaokrąglenie będzie bardziej irytujące niż cokolwiek innego.
Jak upewnić się, że funkcja zaokrąglenia nie zaokrągla się "w próżni ", jak na poniższym obrazku?
Próbowałem odznaczyć opcję " rozchodzenie się stycznej " ale nie widzę żadnej różnicy na tym poziomie
Witam Na razie nie znalazłem innego rozwiązania niż usunięcie materiału na dodatkowym urlopie. Jeśli ktoś ma realne rozwiązanie, też jestem zainteresowany.
W rzeczywistości jest to spowodowane twoim przystankiem po urlopie, który nie jest w ciągłości. Oto 2 obrazy, które są bardziej znaczące niż długi tekst:
To są dokładnie te wnioski, do których doszedłem , @Nicolas74 ... A to nie jest to, co mi najbardziej odpowiada! W zasadzie nie mam tego przesunięcia krawędzi, dziękuję pozostałościom
Tak, rozumiem cię, rysuję też plastikowe części! (Szkice, radość z SolidWorks ) Możesz odejść, zanim ciało zostanie usunięte. ale hej, z doświadczenia nie jest zbyt stabilny Jeśli nie, sprawiasz, że twoje ciało opuszcza grzbiet liścia
Redagować: Udało mi się to poprzez przekazanie przepustki przed szczątkami:
Czy masz pojęcie, dlaczego częściowe fazowania nie miałyby działać w Twoim przypadku. Jeśli masz wersję 2022, wprowadzono dalsze ulepszenia, w tym udogodnienia, w których ręcznie przesuwasz długość