Witam
Czy istnieje prosty sposób na przypisanie koloru do pokoju na podstawie właściwości "Ochrona"
Cynkowanie, nagniatanie, niebieska farba itp.
Przechodząc przez plik właściwości. PRTPRP powiedział:
Z góry dziękuję
Witam
Czy istnieje prosty sposób na przypisanie koloru do pokoju na podstawie właściwości "Ochrona"
Cynkowanie, nagniatanie, niebieska farba itp.
Przechodząc przez plik właściwości. PRTPRP powiedział:
Z góry dziękuję
Witaj @foufounet!
Jako, że w okolicy jest cicho, przedstawię Wam swój punkt widzenia...
Aby to zrobić, nie ma rozwiązania, które istnieje bezpośrednio. Kilka alternatyw:
Klasa A+
+1 za utworzenie biblioteki materiałów o różnych kolorach dla każdego przetwarzania.
W moim przypadku używam tej metody do grubości mchu/drewna.
Witam
Jest to trochę skomplikowane do skonfigurowania, ale utworzyłem pliki części (.prtdot) z materiałem, a także obróbką powierzchni. Tak, jeśli dobrze znasz rodziny części, możesz utworzyć wszystkie swoje materiały i wykończenia powierzchni w pliku. prtdot powiedział:
Spójrz na to, mam 3 konfiguracje materiału (S235-I304-ocynkowany).
Otwierasz go i wybierasz rodzaj materiału lub powłoki, a następnie robisz to, co musisz w nim zrobić...
PS: we właściwościach niestandardowych zapomniałem to zmienić, ponieważ trzeba go wypełnić ręcznie podczas tworzenia konfiguracji.
Witam
Jak powiedział Benoit.LF, nie wydaje mi się, aby istniało bezpośrednie rozwiązanie. Dla mnie jest to makro z:
- Krok 1: Wybór materiału.
- Krok 2: Wybór zabiegu z automatycznym przypisaniem koloru pomieszczenia zgodnie z wybranym zabiegiem.
Jeśli użytkownik chce ręcznie zmienić kolor części, może to zrobić za pomocą niestandardowej palety kolorów.
Jest to więc mieszanka punktów 1 i 3.
Na przykład ac cobra 427 dla 30 różnych materiałów, z których każdy może mieć 5 różnych zabiegów, daje 150 konfiguracji, czy źle zrozumiałem twoje rozwiązanie?
Pozdrowienia
Witam
Dziękuję za odpowiedzi, więc zamierzam wykonać materiały w odcieniach kolorów
zgodnie z przetwarzaniem w częściach (.prtdot). (pkt 2 Benoit LF).
Makro zbyt skomplikowane dla mnie, przepraszam d.roger!
Pozdrowienia