Stworzyłem bibliotekę trasowania ze standardowymi zagięciami 90° 45° 30° 15°. W rodzinie części tego kolanka utworzyliśmy opis, który pojawia się w nomenklaturach z '3D ISO Kolanko " DN " " Kąt ". Wszystko działa bardzo dobrze, z wyjątkiem sytuacji, gdy przejdziesz przez niestandardowe kolanko o niestandardowym kącie, w którym to przypadku SW będzie szukać wartości standardowego łokcia, więc będzie szukać jego opisu, ale w tym przypadku utworzy atrybut " SWElbowangle " z kątem prostym. Czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie tego problemu.
Wszystko działa bardzo dobrze, z wyjątkiem sytuacji, gdy przejdziesz przez niestandardowe kolanko o niestandardowym kącie, w którym to przypadku SW będzie szukać wartości standardowego łokcia, więc będzie szukać jego opisu, ale w tym przypadku utworzy atrybut "SWElbowangle" z kątem prostym. Czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie tego problemu.
… Nie rozumiałem problemu.
Czy można zrobić zrzut ekranu, aby to zilustrować?
szukając trochę więcej usunąłem kąt pobrany automatycznie w opisie i odtworzyłem kolumnę z atrybutem SWElbowAngle w nomenklaturze. A oto wynik poniżej.