Opis nieruchomości

W części SolidWorks w Narzędziach opcji systemu, ustawiłem właściwość Oznaczenie na właściwość Opis.

Pomyślałem więc, że w prostym Eksploratorze Windows, jeśli dodam kolumnę "Opis", otrzymam wartość Oznaczenie zapisaną we właściwościach SolidWorks.

A priori to nie działa, o czymś zapomniałem?

propriete_description.docx
1 polubienie

Witam

Czy problem występuje tak samo po zamknięciu SolidWorks i ponownym otwarciu plików?

A także dla nowych części?

Jeśli w SolidWorks dodam właściwość Opis, zapiszę moją część i zamknę ją, nie ma problemu.

Ale to już nie działa z właściwością Designation.

W rzeczywistości jest coś dziwnego

Spojrzałem, że mam 2 x właściwość Descrition do wyboru

i tylko jeden z nich faktycznie wyświetla opis

Sprawdź na liście, zobacz zrzut ekranu

sans_titre_-_1.png
6 polubień

Myślę, że ten link nie działa. Pozwala na to tylko EPDM.

EDIT: sprawdź zrobione, złożyłem tę samą prośbę na infolinię w 2012 roku, aby zrobić to na Seven i SW2011, i rzeczywiście nie było to możliwe!

Przepraszam Fred

2 polubienia

@jfaradon: Czy przypisałeś właściwość Designation w obszarze SoldWorks?

@Benoit: Wydawało mi się, że jest to możliwe bez EPDM.

Problem nie jest unikalny dla plików SolidWorks. To samo będziemy mieli na przykład ze słowem. Powiedziałbym nawet, że jest gorzej, ponieważ nie mogę wyświetlić właściwości Description dla plików Worda...

W przypadku SolidWorks to działa, ale tylko dla właściwości Description (więc nie będziemy mogli wyświetlić innej właściwości), a plik musi być zamknięty (problem tylko do odczytu)...  i pamięci, nie działa ze wszystkimi wersjami SolidWorks... Z zainstalowanym 2014 na moim komputerze działa...

W takim razie uwaga, są dwie kolumny opisu (kliknij prawym przyciskiem myszy na kolumnę -> inne i sprawdź listę...)

Ostatni punkt... jest na to SPR...  Złożony jako wniosek o poprawę... -_-

EDIT: Dzięki benoit.lf nie pamiętałem, w jakiej wersji natknąłem się na ten problem... i było to na początku kompatybilności z SolidWorks/Seven... i wydaje mi się, że działa od wersji z 2012 roku...

description.jpg

Rzeczywiście, w systemie Windows są 2 właściwości opisu i musisz wybrać wszystkie 2!

https://forum.solidworks.com/message/293070#293070