Witam wszystkich
Mam kłopoty , pewnie głupota z mojej strony, ale jestem w ślepym zaułku.
Jestem na SW2019 SP04
Nie mam już opcji edycji podczas szkicowania tekstu.
Zmieniłem moje ogólne opcje systemowe, nic nie pomaga.
A kiedy otwieram ten sam plik pod sw2020 SP00 mam wszystkie opcje edytowalne.
Bardzo przeszkadza mi migracja całej bazy danych do SP0
Czy masz jakiś trop do tego problemu?
Pozdrowienia.
Florent
pb_texte.jpg
Witam
Ogólnie rzecz biorąc, zdecydowanie zaleca się, aby nie mieć dwóch wersji oprogramowania na tym samym dysku twardym.
Czy po zainstalowaniu twentytwenty zapisałeś swoje preferencje, które są zawarte w pliku swsetting xxxx.sldreg (w prostym języku angielskim, jest to to, co zawiera reguły, w tym wszystkie preferencje i środowisko, ikony i całą resztę.
Często to mówię, gdy instaluje nową wersję, SW implementuje i używa pliku .sldreg zawartego w wersji, co skutkuje nadpisaniem pliku reg starej wersji.
Jest to wyjaśnienie, ale nie jest ono w pełni satysfakcjonujące, ponieważ rodzaj manipulacji, którą chcesz wykonać, nie jest zdefiniowany AMHA w konkretnych regułach, ponieważ są to standardowe funkcje (mówię normalnie, ale nie mogę tego powiedzieć)
W każdym razie, czy uruchamiasz dwie wersje oprogramowania w tym samym czasie, czy uruchamiasz drugą bez odbudowy komputera.
Do Plutarcha
Pozdrowienia
Witaj Zozo.
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź
Nigdy nie uruchamiam kilku wersji, ale rozumiem, że może używają wspólnych plików .
Nawet ładuję, ustawiam ustawienia 2020 na 2019
Tak, uruchamiam ponownie , nawet kilka razy aktywuję/dezaktywuję moje licencje.
Czy radzisz mi odinstalować stare wersje ?
Czy sp0 2020 jest stabilny?
W każdym razie będę musiał tam pojechać pewnego dnia w 2020 roku, ale robienie tego z obowiązku, bo coś mi omija, denerwuje mnie.
Nie korzystam z funkcji szkicu tekstu, ale na szczęście mam do uruchomienia awaryjną tabliczkę producenta .
Pozdrowienia.
Florent
Dobry wieczór
Jesteś w trakcie konserwacji ? jeśli tak, będziesz mieć dostęp do poprawek błędów i następującego SP.
Jak zdobyłeś rok 2020?
Pozdrowienia
Dobry wieczór.
Tak, jestem w trakcie konserwacji , miałem dostęp do bety 2020 , a wersja Sp00 została wydana około października listopada . (Następnego dnia pojawiła się łatka SP0.1.) Dlatego jestem ostrożny co do 2020 roku
Pozdrowienia.