Witam
W SLDWorks chcę stworzyć właściwość, której wartość jest kombinacją stałego tekstu i wartości właściwości.
Czy ktoś by wiedział, jak to napisać?
Witam
W SLDWorks chcę stworzyć właściwość, której wartość jest kombinacją stałego tekstu i wartości właściwości.
Czy ktoś by wiedział, jak to napisać?
Witam, jeśli umieścisz :
Stały tekst = własność osobista?
Zastąp tekst stały swoim tekstem, a właściwość niestandardową właściwością niestandardową
Przykład: Grubość = "Epaisseur@part1.sldprt"
Witam
Powinno to pomóc Ci:
https://www.solidsolutions.co.uk/blog/2013/06/concatenation-of-custom-properties/#.WV9I5oTyjmE
Gauthik powiedział:
Witam
Postępowałem zgodnie z twoimi instrukcjami Bart☺ , ale wynik nie jest zadowalający.
Oto, co robię w szczegółach:
Tworzę równanie, którego zmienna nazywa się "", a wartość jest długością.
We właściwościach pliku tworzę nową właściwość, a w komórce wartości wywołuję A zmienną równania i dodaję przed moim tekstem, w następujący sposób:
długość= "Cable@C-F007-CCE-FS06-FC018.SLDPRT"
to, co otrzymuję na wyświetlaczu, to: Cable@C-F0120
Zobacz załącznik
Witam
Sprawdź, czy ta zasada może ci pomóc???
http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/solidworks-text-dymamique
Witam
Jeśli dotyczy to notatki w konspekcie, wystarczy napisać część tekstu w notatce , a następnie wstawić swoją właściwość. Dlaczego miałbyś chcieć umieścić tekst bezpośrednio w zarządcy nieruchomości?
@a.leblanc: Miałem potrzebę wyświetlenia długości zmiennego komponentu (długości paska) w zestawieniu materiałów.
Utworzyliśmy szkic sterowany przez zmienną i udało nam się odzyskać wymiar we właściwości (patrz poniżej i PJ)
Jeszcze w moim drugim linku mam fragment, w którym mam kombinację stałego tekstu i zmiennej właściwości w zależności od fragmentu. Zobacz załącznik pobrany w drugim linku.
Jeśli zmienisz średnicę, grubość lub długość, tekst podąża za nim, a reszta, taka jak godna średnica i ep lub LG, nie zmienia się...
Czy udało Ci się zobaczyć mój utwór z ustalonym tekstem, a mianowicie średnicą, ep i lg, a reszta następuje w zależności od modyfikacji utworu.