Właściwość "text" pola kombi

Witam

Otwieram ten nowy temat, aby pytania były niezależne, ale wracam do mojego formularza użytkownika z 3 listami rozwijalnymi. Kod napisałem w taki sposób, że gdy użytkownik zmienia zawartość listy rozwijanej, ta poniżej (jeśli istnieje) jest blokowana i czyszczona. Problem polega na tym, że chciałbym zachować "tekst początkowy" (właściwość text listy rozwijanej), ale to również jest usuwane.

Na przykład w filmie chciałbym, aby < typ produktu > pozostał po usunięciu listy.

Dziękuję

video.wmv

Wartość jest resetowana po zmianie listy rozwijanej. Musisz więc najpierw zapisać swoją wartość w zmiennej. A następnie sprawdź, czy nadal jest obecny. W takim przypadku zakładasz go ponownie.

Jak wspomniano remrem , musisz zapisać zmienną select w CBox3, więc jeśli zmienimy wartość CBox2, spróbuj ponownie wybrać tę samą wartość, jeśli istnieje

cbox.png

Dziękuję za odpowiedzi, ale myślę, że jest to zbyt skomplikowane dla mojego przypadku.
Napisałem po prostu:

CBox_gamme.Text = ("< Gamme produit >")

W pętli, w której wypełniam moją listę rozwijaną, więc nawet jeśli została ona wyczyszczona w procedurze Zmiany, podczas procedury Kliknięcie etykieta pojawi się ponownie.

No cóż, nie wszystko zrozumiałam, myślałam, że chcesz zachować poprzedni wybór:)