Właściwości niestandardowe tylko w częściach?

Dzień dobry

Chciałem użyć / wypróbować "właściwości niestandardowe", aby edytować kilka informacji o moim MEP bez przechodzenia przez "Właściwości pliku"

Stworzyłem więc do przetestowania formularz z 3 informacjami: datą utworzenia, klientem i materiałem.

Zmieniłem domyślny folder na ten, w którym umieściłem moje szablony.

Ale to nie działa, więc zrobiłem test, tworząc część i o cud działa, zmieniam informacje i sprawdzam, czy wszystko działa.

Zrobiłem więc test z montażem i tam co do MEP to nie działa.

Pytania:

- Czy jest to błąd (ponieważ możesz przejrzeć właściwości pliku w parts / asm lub MEP), czy to normalne, że dotyczy to tylko części?

Odpowiedź : tak, to błąd, ponieważ "czysty Kreator kart" oferuje tylko zapisanie jako szablon części.

- Czy dla każdego typu powinien być inny model (pomieszczenie/asm lub MEP)?

Odpowiedź : Tak, dla każdego typu pliku SW potrzebny jest inny plik o następujących rozszerzeniach:

• .prtprp dla części
  • .asmprp dla zestawów
  • .drwprp dla rysunków
  • .wldprp dla konstrukcji spawanych

Tak więc w przypadku innych niż model części należy zmienić nazwę rozszerzenia pliku na żądany typ.

OK sam sobie odpowiedziałem ale to może pomóc ;)

W rzeczywistości, pisząc moje pytania, wciąż miałem pomysł, aby kliknąć ? od wydawcy i zauważyłem, że jest kilka rozszerzeń.

Z drugiej strony, gdy wszystkie typy są już gotowe, nie można już otworzyć edytora za pomocą SW (nie znaleziono), więc musiałem przejść przez menedżera zadań, aby zlokalizować .exe. znajduje się w SOLIDWORKS/sldCleantyTabBuilder , dzięki czemu można go przypiąć do win10.

I tam po raz kolejny, gdy chciałem kliknąć na niego prawym przyciskiem myszy, że chciałby go użyć w narzędziach Solidworks w menu startowym Grrrrr 

W rzeczywistości w win10 znajdują się 2 menu SolidWorks i narzędzia SolidWorks (halalala, musisz się w tym wszystkim odnaleźć)

Cóż, ba ... dzięki mi XD i miłego czytania

Edit: może powinienem przekazać to do samouczka i wysłać info do wsparcia

3 polubienia

Witaj FUZ3D

Nawet jeśli nie stworzysz samouczka od razu, każdy, kto zada to samo pytanie, otrzyma Twój temat w odpowiedniej ramce.

To pozostawia ci godzinę lub dwie na zrobienie samouczka (gnarf gnarf gnarf) :-)

Do Plutarcha

Flet Nie mogę sam zweryfikować XD  EDIT: Właściwie mogę.

Wysłałem zgłoszenie do pomocy technicznej, zobaczymy, czy zostało to już zgłoszone.

Tutorial w rzeczywistości zamierzam upuść :p

Tutaj musisz wybrać żądany typ pliku:

property_tab.jpg

Podziękowania dla Max59 za wsparcie w odpowiedzi na mój brak uwagi, rozszerzenie jest wybierane przed utworzeniem i jakąkolwiek modyfikacją, a nie jest wybierane w momencie rejestracji.

1 polubienie