Właściwości niestandardowe

Witam

W moich częściach i zespołach mam właściwości niestandardowe. Czy możliwe jest automatyczne pobieranie tych samych właściwości niestandardowych na rysunkach związanych z tymi częściami i złożeniami?

Z góry dziękuję.

Witam

Tak, po prostu:
Do rysunku wstawia się notatkę za pomocą $PRPSHEET:"NOM_DE_LA_VARIABLE", aby pobrać zmienną 3D (SLDPRT lub SLDASM) i/lub $PRP:"NOM_DE_LA_VARIABLE", aby pobrać zmienną rysunku (SLDDRW).

Możesz go sformatować według własnego uznania i dodać tekst przed lub po, a nawet inne zmienne.

Jerome

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedź, to co mi opisałeś to pobranie właściwości w kasecie rysunkowej na przykład. Chciałbym jednak pobrać dane z tabeli właściwości niestandardowych rysunku, patrz załączony obraz.

capture.jpg

Ponownie

PDM pozwala to zrobić łatwo, ale bez niego nie widzę.

Chyba, że utworzysz kod, który pobierze i skopiuje zmienne.

Przepraszam

Jérome

Ponownie

Służy to do tego, aby PDM widział wszystkie informacje na mapie danych MEP, zamiast przechodzić do podglądu.

Chciałbym wiedzieć, jaka jest przydatność odtworzenia istniejących rekwizytów w modelu 3D na rysunku?

1 polubienie

Witaj Stefbeno,

Jak wspomniano powyżej, pozwala mi to na przeglądanie informacji MEP na mapie danych PDM.

Witam

Stefbeno, myślę, że to dla części do konfiguracji i jeśli chcesz zrobić rysunek według konfiguracji. Ale w takim przypadku po prostu dołącz właściwości do konfiguracji i wywołaj właściwości konfiguracji, a nie pomieszczenia.

W przeciwnym razie nie widzę sensu ponownego wprowadzania konkretnej właściwości po raz drugi.  Ale jak wskazuje vspemens, prawdopodobnie będziesz musiał przejść przez małe makro, aby przepisać wiersze właściwości. 

1 polubienie

ok do użytku z EPDM.

Nie jest to możliwe bez makra, w rzeczywistości SW pozwala na wywołanie kilku modeli w mep, więc nie może zgadnąć, z którego modelu powinien zaimportować rekwizyty.
Problem polega na tym, jak upewnić się, że zmiana w pomieszczeniu zostanie przeniesiona do posła do Parlamentu Europejskiego.

1 polubienie

Witam

Tak więc z PDM jest to dość proste
W Administracji PDM w menu po lewej stronie znajduje się wiersz 'Zmienne'

Jeśli dodasz potrzebne zmienne, zostaną one automatycznie utworzone we WSZYSTKICH plikach PDM podczas tworzenia lub aktualizacji.
ponadto, jeśli chcesz, aby wartość przeszła z 3D do rysunku, musisz dodać blok $PRPSHEET przypisać do odpowiedniego rozszerzenia pliku.

Zobacz załączony plik.
W razie potrzeby złóż bilet.

image_sans_titre.png

Zapomniałem

Następnie wszystkie te zmienne są dostępne dla map

carte_pdm.png