Witam
Chcę dodać właściwość do mojej listy części lutowanych podczas tworzenia mojej części.
Na przykład wśród tych tworzonych domyślnie (grubość blachy, opis itp...) chciałbym dodać właściwość "Export" z wartością konkretnego kodu, który wykonałem.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak postępować?
Dziękuję
Witam
Sitodruk lub obraz może pomóc nam lepiej zrozumieć, czego chcesz. Zwykle na liście można dodać kolumnę, a następnie zapisać nowy model.
1 polubienie
Witam
Oto zrzut ekranu.
Dzisiaj dodaję właściwość "Eksport" ręcznie na każdym korpusie arkusza blachy, chciałbym, aby była ona podstawowa w części z arkuszem blachy, jak wszystkie inne właściwości.
W rzeczywistości używam go do eksportowania pliku DXF do cięcia laserowego za pomocą narzędzia do projektowania blach w pakiecie mycad. Dzięki tej właściwości plik DXF jest automatycznie wyodrębniany wraz z punktem informacyjnym i jego przyrostem bryły, materiałem i grubością w nazwie pliku DXF. Mój podwykonawca, który tnie moje części, nie ma już nic do roboty i eliminuje to moje błędy podczas eksportu, ponieważ wszystko odbywa się samochodem.
Oto wartość nieruchomości:
"SW-CutListItemName"-"SW-Matériau@@@1AF16189-AA-F010<1>@1AF16189-AA-F010-CHASSIS. SLDPRT"-EP "SW-Grubość podwozia tôlerie@@@1AF16189-AA-F010<2>@1AF16189-AA-F010. SLDPRT"mm-QTE"QUANTITY@@@1AF16189-AA-F010<2>@1AF16189-AA-F010-PODWOZIE. SLDPRT"x
Dziękuję
capture.jpg
czy możesz opublikować ten artykuł, aby przeprowadzić kilka testów?
Mogę, tak, ale celem byłoby, abym wiedział, jak automatycznie dodać właściwość do tej listy, tak aby była już tam w momencie tworzenia części, a następnie na tej lub innej części nie ma to znaczenia (byłoby tak samo dla każdej części z obiektami z blachy)
Czy jest gdzieś plik do edycji, gdzie są te właściwości?
Dziękuję
1 polubienie
Witam
Za pomocą tej właściwości należy utworzyć niestandardowy szablon części (name.prtdot).
Witaj PB Omsat
Dziękuję za odpowiedź, korzystam z modelu części osobistej, gdzie mam swoje właściwości z naszymi planami i wkładami itp., ale tutaj mówimy o właściwościach listy spawanych części, a dokładniej blachy.
Nie wiem jak edytować tę listę właściwości dotyczących części blaszanych, to mój problem :-)
Dziękuję
1 polubienie