Domyślne właściwości konstrukcji blachowej

Witam

Chcę dodać właściwość do mojej listy części lutowanych podczas tworzenia mojej części.

Na przykład wśród tych tworzonych domyślnie (grubość blachy, opis itp...) chciałbym dodać właściwość "Export" z wartością konkretnego kodu, który wykonałem.

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak postępować?

Dziękuję

Witam

Sitodruk lub obraz może pomóc nam lepiej zrozumieć, czego chcesz. Zwykle na liście można dodać kolumnę, a następnie zapisać nowy model.

1 polubienie

Witam

Oto zrzut ekranu.

Dzisiaj dodaję właściwość "Eksport" ręcznie na każdym korpusie arkusza blachy, chciałbym, aby była ona podstawowa w części z arkuszem blachy, jak wszystkie inne właściwości.

W rzeczywistości używam go do eksportowania pliku DXF do cięcia laserowego za pomocą narzędzia do projektowania blach w pakiecie mycad. Dzięki tej właściwości plik DXF jest automatycznie wyodrębniany wraz z punktem informacyjnym i jego przyrostem bryły, materiałem i grubością w nazwie pliku DXF. Mój podwykonawca, który tnie moje części, nie ma już nic do roboty i eliminuje to moje błędy podczas eksportu, ponieważ wszystko odbywa się samochodem.

Oto wartość nieruchomości:

"SW-CutListItemName"-"SW-Matériau@@@1AF16189-AA-F010<1>@1AF16189-AA-F010-CHASSIS. SLDPRT"-EP "SW-Grubość podwozia tôlerie@@@1AF16189-AA-F010<2>@1AF16189-AA-F010. SLDPRT"mm-QTE"QUANTITY@@@1AF16189-AA-F010<2>@1AF16189-AA-F010-PODWOZIE. SLDPRT"x

Dziękuję

capture.jpg

czy możesz opublikować ten artykuł, aby przeprowadzić kilka testów?

Mogę, tak, ale celem byłoby, abym wiedział, jak automatycznie dodać właściwość do tej listy, tak aby była już tam w momencie tworzenia części, a następnie na tej lub innej części nie ma to znaczenia (byłoby tak samo dla każdej części z obiektami z blachy)

Czy jest gdzieś plik do edycji, gdzie są te właściwości?

Dziękuję

1 polubienie

Witam

Za pomocą tej właściwości należy utworzyć niestandardowy szablon części (name.prtdot).

Witaj PB Omsat

Dziękuję za odpowiedź, korzystam z modelu części osobistej, gdzie mam swoje właściwości z naszymi planami i wkładami itp., ale tutaj mówimy o właściwościach listy spawanych części, a dokładniej blachy.

Nie wiem jak edytować tę listę właściwości dotyczących części blaszanych, to mój problem :-)

Dziękuję

1 polubienie