Witam
Na tym samym rysunku mam bardzo dobrej jakości przekrój poprzeczny i drugi, który po wydrukowaniu pojawia się z pikselowymi konturami. Na ekranie widzimy również różnicę w jakości.
2 widoki są ustawione na Wysoka jakość. Nie mają one tego samego widoku nadrzędnego, ale widoki nadrzędne są bardzo dobrej jakości.
W widoku o niskiej jakości, po najechaniu na niego wskaźnikiem, pojawi się ikona reprezentująca błyskawicę na arkuszu. Nie wiem, co to znaczy. Swoją drogą, czy jest gdzieś leksykon ikon?
Sprawdziliśmy, czy wszystko jest dobrze przebudowane, zaktualizowane, odświeżone...
Jesteśmy na SW2017 SP5
Z góry dziękuję za informacje!
Nie mieszaj "Pusty widok jakości / Reprezentacja gwintu w jakości roboczej"!
Zobacz moje komentarze do tego postu, daje on odpowiedź na Twoje pytanie :
http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/probl%C3%A8me-r%C3%A9current-vue-de-mise-en-plan-en-qualit%C3%A9-%C3%A9bauche
1 polubienie
Dziękuję olivier42,
Czyli byłoby to należne, gdybym dobrze zrozumiał fakt wykonania czynności podczas obliczania wyświetleń?
Mmm... Jestem jak otchłań
Tak, "główna czynność" (zapisz plik itp.)
Wymiarowanie na widoku, dodawanie notatek, powiększanie, przesuwanie itp.
To "drobne działania"
Możesz spróbować przełączyć się z powrotem na "automatyczne (wysokie) zarządzanie" jakością widoku (wiedząc, że w niektórych rzadkich przypadkach plik staje się błędny i pozostanie w wersji roboczej) i oświetla go, najeżdżając kursorem na widok powinien zniknąć...
Przypomnienie: Nigdy nie przerywaj obliczania widoków (możesz zobaczyć małą tymczasową klepsydrę na każdym widoku, w drzewie, lewym panelu)
Ta klepsydra jest łatwiejsza do zobaczenia z bliska...
1 polubienie