Cze wszystkim
po wymianie komputera i ponownej instalacji Solidworks 2023 jakość obrazu uległa zmianie, a teksty ślinią się na rysunkach.
Nie mogę znaleźć, jak to przywrócić po zintegrowaniu moich ustawień (patrz zdjęcie przed i po poniżej)
Dziękuję za pomoc
Witam
Myślę, że już dawno temu miałem tę małą wadę...
Spróbuj zobaczyć po stronie " ClearType ", jest to ustawienie systemu Windows:
panel sterowania\czcionki\Dostosuj tekst ClearType
W przeciwnym razie może sterowniki wideo, ale nie jestem pewien, bo jeśli to tylko teksty są problemem...
Pozdrowienia.
Witam
Dziękuję za odpowiedź, niestety nie pochodzi ona z tego ustawienia.
FYI, ten problem znika po powiększeniu...
Szczerze
Czy Twoja karta graficzna jest certyfikowana?
Tak, NVIDIA RTX2000
Wydaje mi się, że w NVIDIA potrzebujesz co najmniej QUADRO
Witam;
RTX2000 jest certyfikowany przez Solidworks (choć wydaje mi się słaby...)
https://www.solidworks.com/support/hardware-certification/
Pozdrowienia.
RTX A2000 tak, ale nie RTX2000 (który właśnie wyszedł?):
Jaka jest twoja dokładna karta graficzna?
Rzeczywiście , @sbadenis ... Źle odczytałem... (w poniedziałkowe poranki ... )…
producent komputera musiałby również określić, czy cała architektura jest zgodna z użytkowaniem...
Przepraszam za spóźnioną odpowiedź i dziękuję za przyjrzenie się mojemu problemowi...
Oto referencje mojego komputera
O tak i nowy objaw, nie mam już kursora, gdy edytuję adnotację, nie wiem, czy ma połączenie..., jest to bardzo uciążliwe
Oto moja mapa, sterowniki są już aktualne
@Gabriel_OLIVAR , Twój zrzut ekranu pokazuje, że system Windows pobrał najnowszy certyfikowany sterownik, co nie oznacza, że jest to najlepszy sterownik dla Solidworks.
I jak wspomniano powyżej, bardzo nowa karta, więc nie ma certyfikowanego sterownika dla SW. (Patrz link w SW RX, Diagnostyka)
Tak więc problem może rzeczywiście wynikać stamtąd, choć niestety nie jestem w stanie tego powiedzieć.
Witam;
Oprócz odpowiedzi @sbadenis:
Jeśli korzystasz z Solidworks, nigdy nie pozwól systemowi Windows zarządzać aktualizacjami sterowników karty graficznej.
Zamiast tego skorzystaj z informacji dostarczonych przez Dassault:
https://www.solidworks.com/support/hardware-certification/
Lub, jeśli to się nie uda, nie modyfikuj sterownika, który wydaje Ci się " skuteczny ".
Pozdrowienia.