Jakość obrazu sw

Witam

Czy można zablokować jakość obrazu pod sw12?

w Narzędzia/Opcje/Właściwości dokumentu/Jakość obrazu/Odchylenie.

Ponieważ teraz, kiedy otwieram pokój, często mam ogromną wartość do tego stopnia, że zamiast koła mam sześciokąt. I za każdym razem muszę przechodzić przez opcje.

Witam

Jak wskazujesz, ta właściwość znajduje się w "doc properties". Nie jest to więc bezpośredni parametr SW.

Jeśli chcesz, aby wszystkie nowe dokumenty pozostały niskie, musisz zmienić szablony dokumentów (sldasm i sldprt).

W przypadku istniejących dokumentów będą one musiały być modyfikowane jeden po drugim i zapisywane.

7 polubień

Tak, możemy zablokować, ale dla nowego dokumentu, modyfikując plik części. 

W przypadku dokumentów już zarejestrowanych należy je wykonywać pojedynczo

7 polubień

Ups, odpowiedź Benoit i moja odpowiedź się skrzyżowała. Więc mówię to samo 

2 polubienia

Witam

Rzeczywiście, aby zrobić to zbiorczo, możesz użyć makra lub płatnego narzędzia do kopiowania myCADtools:

http://www.lynkoa.com/store/fr/tutos-formations/tutos/utilitaires-copyoptions.html

W przypadku przyszłych dokumentów należy zapisać szablony dokumentów po zmianie tej opcji.

Edycja: Tutaj można znaleźć makro do zbiorczej zmiany opcji w wielu dokumentach:

https://gupta9665.wordpress.com/2009/08/21/how-to-change-sw-file-system-options/

2 polubienia

W przypadku szablonów dokumentów nie ma pb, wprowadzona wartość nie jest zła.

To właśnie wtedy, gdy ponownie otwieram pokój, nie wiem, dlaczego sw sprawia, że ten parametr ewoluuje. Nawet wtedy, gdy nie ma zbyt wiele wolnego miejsca.

1 polubienie

Witam

Mam ten sam problem (też jestem na SW 2012). Z drugiej strony u mnie zdarza się to, gdy jestem na dużym złożeniu i otwieram (nie za pomocą edytowanego polecenia) część z tego złożenia. Jakość obrazu tego utworu zmienia się z dobrej na bardzo słabą. Jestem wtedy zmuszony do ręcznej zmiany wartości w opcjach, aby odzyskać prawidłową jakość obrazu.

Zakładam, że wartość rodzica (zespołu) jest ustawiona na potomku (części), ale nie znalazłem miejsca, w którym można zmienić ten parametr.

Miłego dnia

Obręcz-b

1 polubienie

Pytanie co masz jak kartę graficzną?

1 polubienie

Witam

Ze swojej strony korzystam ze stacji roboczej HP Z420 z NVIDIA Quadro K2000.

1 polubienie

@rim-B: nie lepiej dziś jako konfekcja. Z420, quadro 2000.

A obsługa jest taka, jak opisałeś: otwieranie części z zespołu.

1 polubienie