Mam mały problem z wstawianiem obrazów, a dokładniej zrzutów ekranu, do M.E.P., ponieważ są one nieczytelne. Mam tabelę, którą chciałbym wstawić do rysunku, z wielu powodów muszę ją wstawić jako obraz, a więc zrzut ekranu. Problem w tym, że obraz jest naprawdę nieczytelny i nie rozumiem dlaczego. Mam ten sam problem ze zrzutem ekranu szkicu i obrazem obrazu z internetu, ale nie z innymi obrazami z internetu.
Czy możesz mi pomóc? Czy istnieje format, w którym można zapisać, aby nie mieć tego problemu lub rozdzielczość? A może nawet inna metoda?
Klucze: - Obraz bitmapowy (BMP, JPEG) lub wektorowy (PNG) - Definicja obrazu dla bitmap.
Przede wszystkim, zamiast robić zrzut ekranu, dokonaj eksportu (za pomocą oprogramowania lub za pomocą pdfcreator), próbując zwiększyć rozdzielczość. Ewentualnie wypróbuj format PNG.
Zapisz lub wydrukuj tabelę w formacie PDF, którego możesz użyć, w razie potrzeby użyj konwertera PDF-> JPG/BMP w Internecie, aby przekształcić ją w obraz. strona na przykład https://pdf2jpg.net/fr/
Cześć, jeśli przejdziesz do ustawień drukowania kreatora pdf, co masz do domyślnego wiersza parametrów??? Standardowy jak ja??? Ponieważ rozwijane menu oferuje optymalną jakość!!
Obraz pozostaje bardzo przeciętnej jakości, bo trzeba go przybliżać, prawda? w opcjach Solid po przejściu do zakładki "Jakość obrazu" we właściwościach dokumentu spróbuj nieco zwiększyć rozdzielczość cieniowanego obrazu "na samej górze".
Ale myślę, że nigdy nie będziesz miał czegoś nikel... w przeciwnym razie już byś go miał.
Myślę, że znalazłem rozwiązanie! Używam narzędzia "Kamera" w Excelu, dzięki czemu mam taką samą tabelę jak w oprogramowaniu, zachowuję link do pliku, ale nie mam już problemu z automatyczną zmianą rozmiaru "okna podglądu".