Jakość wstawiania obrazu do rysunku

Witam

Mam mały problem z wstawianiem obrazów, a dokładniej zrzutów ekranu, do M.E.P., ponieważ są one nieczytelne. Mam tabelę, którą chciałbym wstawić do rysunku, z wielu powodów muszę ją wstawić jako obraz, a więc zrzut ekranu. Problem w tym, że obraz jest naprawdę nieczytelny i nie rozumiem dlaczego. Mam ten sam problem ze zrzutem ekranu szkicu i obrazem obrazu z internetu, ale nie z innymi obrazami z internetu.

Czy możesz mi pomóc? Czy istnieje format, w którym można zapisać, aby nie mieć tego problemu lub rozdzielczość? A może nawet inna metoda?

Dziękuję

Klucze:
- Obraz bitmapowy (BMP, JPEG) lub wektorowy (PNG)
- Definicja obrazu dla bitmap.

Przede wszystkim, zamiast robić zrzut ekranu, dokonaj eksportu (za pomocą oprogramowania lub za pomocą pdfcreator), próbując zwiększyć rozdzielczość. Ewentualnie wypróbuj format PNG.

4 polubienia

Jak wyeksportować część tablicy Excela?

Witam

Wydrukuj plik Excela za pomocą kreatora PDF, a następnie wstaw go do swojego MEP.

1 polubienie

Próbowałem z Kreatorem PDF, oto co otrzymuję po wstawieniu:

Chciałbym, żeby był tak ostry jak wstawiony obraz.

Zapisz lub wydrukuj tabelę w formacie PDF, którego możesz użyć, w razie potrzeby użyj konwertera PDF-> JPG/BMP w Internecie, aby przekształcić ją w obraz. strona na przykład https://pdf2jpg.net/fr/

Cześć, jeśli przejdziesz do ustawień drukowania kreatora pdf, co masz do domyślnego wiersza parametrów??? Standardowy jak ja??? Ponieważ rozwijane menu oferuje optymalną jakość!!  

Cdt

capture.jpg
3 polubienia

Todesco jest lepsze, ale nadal jest "rozpikselowane", postaram się kopać.

G. Nie mam tego gwoździa, na pewno nie dostępu:

capture.png

W oknie, które masz, klikasz na zaawansowane...

i masz zakładkę "jakość druku".

Cdt

Rzeczywiście zmienia to jakość tworzonego obrazu, ale podczas wstawiania tracę całą tę jakość:

capture.png

Obraz pozostaje bardzo przeciętnej jakości, bo trzeba go przybliżać, prawda? w opcjach Solid po przejściu do zakładki "Jakość obrazu" we właściwościach dokumentu spróbuj nieco zwiększyć rozdzielczość cieniowanego obrazu "na samej górze".

Ale myślę, że nigdy nie będziesz miał czegoś nikel... w przeciwnym razie już byś go miał.

2 polubienia

Okej, trochę nie mam pomysłów, ale będę szukał dalej, będę was informował, jeśli kiedykolwiek.

Dziękuję za odpowiedzi!

1 polubienie

Myślę, że znalazłem rozwiązanie!
Używam narzędzia "Kamera" w Excelu, dzięki czemu mam taką samą tabelę jak w oprogramowaniu, zachowuję link do pliku, ale nie mam już problemu z automatyczną zmianą rozmiaru "okna podglądu".

2 polubienia

Odpowiadając tylko stefbeno, png jest formatem rastrowym, takim jak jpg i bmp, a nie formatem wektorowym

1 polubienie