SolidWorks JPG Quality 200212

Witam

Podczas zapisywania złożenia w SolidWorks 2012 w formacie JPG. Na przykład, aby dodać go do dokumentacji programu Word, jakość nie jest dobra.

Mam go zarejestrowanego pod > sélectionne.JPG > rejestruję.

następnie możesz wybrać jakość kompresji i DPI, ale nic nie pomaga, jakość jest zawsze zła na żółtym tle.

Masz pomysł?

Pozdrowienia 

Celem jest posiadanie obrazu dobrej jakości montażu, aby dodać go do dokumentacji technicznej.

Musisz wybrać przechwytywanie wydruku, a nie przechwytywanie ekranu w opcjach, aby DPI zostało wzięte pod uwagę

10 polubień

Osobiście przyszedłem robić sitodruki (używam GadWin PrintScreen do zaznaczania tylko jednego okna). Jakość jest znacznie lepsza dla tej samej rozdzielczości.

EDIT: @jfaradon rozwiązanie ze znacznie lepszym renderingiem!! na przykład dla DPI 400.

Witam

W czasie, gdy robiłem pliki, używałem zwykłego sitodruku.

Osobiście używam małego narzędzia o nazwie FSCapture, które działa bardzo dobrze i odtwarza bardzo dobrą jakość obrazu.

Osobiście używam narzędzia do przechwytywania systemu Windows (dostępne od siódmej)

Pozwala wybrać tylko jedno okno i ma długopis oraz wbudowany zakreślacz.

6 polubień

W przeciwnym razie Solidworks posiada funkcję zrzutu ekranu, która wykonuje zrzut ekranu bieżącej części.

Bez Drzewa Stworzenia.

@Bart:

Zaletą narzędzia Wycinanie jest to, że możesz skalować przed utworzeniem obrazu.

Ustawiam mojego modela tak, jak chcę

Rysuję okno części, w której chcę "zrobić zdjęcie"

Przechodzę do mojego innego oprogramowania (Word, Excel lub inne) i bezpośrednio "wklejam" (Ctrl+V)

i to wszystko

Dla mnie jest szybszy niż narzędzie wbudowane w oprogramowanie

1 polubienie

tak samo @ Pascal

Narzędzie do wycinania w Seven

@+ ;-)

2 polubienia

Witam

W przeciwnym razie masz Photowiew 360 , który daje doskonałe rezultaty, stworzyliśmy nasze katalogi w ten sposób i jest to całkiem realistyczne

Denis

@dpusel tak dla Photoview, ale jest dostępny tylko dla niektórych wersji.

Na 2012 roku nie ma parametru w opcjach jakości jpeg?

Tak więc, aby zrobić "jakościowe" nagranie, musisz przejść do opcji i wybrać marginesy, następnie sprawdzić format papieru i na koniec zwiększyć DPI, które wynoszą 50 = > brzydkie 300 = > średnio 1200 = > HD

Załączony plik ma 300 stron

ass_rack_axis.jpg