Ilość części dla zespołu zawierającego konfiguracje

Witam

W zespole zawierającym kilka konfiguracji, gdy wykonuję instalację i wstawiam listę materiałów, ilości są automatycznie przesyłane z zespołu. Jednak w przypadku konkretnego elementu nie jest to ilość części w konfiguracji, która wraca, ale liczba wszystkich konfiguracji w zespole. Tak więc ilość dla tego przedmiotu jest błędna w nomenklaturze.

Sprawdziłem dobrze, w drzewie konstrukcyjnym mojej konfiguracji znajduje się tylko odpowiednia liczba części. Bez względu na to, jak bardzo szukam w PropetyManager również montażu i części, o której mowa, nie mogę znaleźć przyczyny tej "rozbieżności". Czy znasz rozwiązanie?

Z góry dziękuję

Witam

Czy możesz przesłać nam ekran swojego zarządcy nieruchomości, aby zobaczyć opcje swojej nomenklatury.

Davy

Witam

Zajrzyj do konfiguracji swojego pokoju, jeśli nie zaznaczyłeś opcji "promuj"

Niech moc będzie z tobą

t1.jpg

Nie ma problemu, patrz w załączeniu dziękuję.

capture2.jpg

Tak to właśnie wygląda.

Dla Obi Wana sprawdziłem, jest to "Pokaż", który jest wybrany

capture.jpg

Witam

Na ostatnim ekranie wydruku zaznaczyłeś "wyświetl z tym samym numerem artykułu" Myślę, że powinieneś to odznaczyć.

@+

Dziękuję za odpowiedź Coyote. Próbowałem odznaczyć "Pokaż z tym samym numerem artykułu", ale to nie pomaga.

Normalnie mam ilość, która powinna wynosić 2, ale chcę, aby dwie części miały tylko jeden numer w nomenklaturze, stąd fakt, że pole jest zaznaczone. Moim zdaniem nie ma to wpływu na to, że ilość wynosi 27 zamiast 2. Czy nie będzie gdzieś we właściwościach części elementu, który mógłby mieć wpływ na ilość braną pod uwagę w nomenklaturze?

EUREKA!

Cóż, właściwie to moja wina (oczywiście maszyna robi tylko to, o co ją prosimy...) Wyświetlana ilość jest właściwa. Tylko ten artykuł jest używany w podzespole, który mieści się w drzewie konstrukcyjnym zespołu, więc jest normalne, że zawiera szczegółowe informacje o całym zespole, ponieważ w polu "Typ zestawienia komponentów" wybrano opcję "Tylko części".

Więc musiałbym jeszcze uszczegółowić montaż. Krótko mówiąc, istnieje coś pomiędzy : szczegóły niektórych podzespołów, ale nie wszystkie, i nie tylko "nomenklatura pierwszego poziomu". Czy możliwe jest wyszczególnienie tylko niektórych podzespołów, a innych nie?

Muszę dostarczyć listę przepływu dla produkcji. To, co chciałbym zrobić na końcu, to zgrupować wszystkie przepływy w jednej nomenklaturze, zamiast mieć tyle nomenklatur jako podzbiorów.

Witam

Jeśli chcesz wyświetlić szczegóły niektórych podzbiorów, potrzebujesz:

- Otwórz podzbiór, o którym mowa.

- przejdź do Managera Nieruchomości

- kliknij prawym przyciskiem myszy na configuration-> Properties->Check Promuj.

@+

1 polubienie