Aby przeformułować, zasadniczo chcesz podać informacje o ilości zespołu we właściwości części?
Jeśli to prawda, dla mnie SW nie zaoferuje Ci tego jako bazy. Z prostego powodu jest to, że ta część może być używana przez inne zespoły w innym miejscu niż w twoim projekcie (nawet jeśli w twoim przypadku tak nie jest).
Być może istnieje sposób na odzyskanie tych informacji za pomocą makra.
Ale @gt22 daje ciekawe rozwiązanie, jeśli ilość jest dla Ciebie ważna: umieść widok swojego zespołu na rysunku części i sporządź zestawienie materiałów. Jeśli nie chcesz, aby zespół był widoczny po wydrukowaniu, umieść go poza ramką papieru. Możesz również ograniczyć się do zamieszczenia komentarza, w którym szukasz ilości części, a nie nomenklatury.
Ograniczeniem tego rozwiązania będzie rozmiar zespołu: jeśli będzie zbyt duży, wszystkie rysunki będą opóźnione.
Montaż głowicy wykonuję tylko wtedy, gdy jest to naprawdę konieczne (w celu określenia wymiarów lub wizualizacji moich MePów).
Jeśli chodzi o makra, nie ośmielam się zbytnio w nie zagłębiać. Zwłaszcza, że czytając wskazany przez Ciebie link, zdajemy sobie sprawę, że jeśli moja część jest używana w kilku montażach, brana jest pod uwagę tylko ilość ostatniego otwartego zespołu.
Ale hej, to nic wielkiego. Będę nadal używał starych metod (spójrz na plan ogólny i podaj ilość w moim planie szczegółowym) i mam nadzieję, że w wersji 2015 będzie to standard w SW!