Co zrobić, aby utworzyć powierzchnię oporową na dołączonym modelu?

Cześć, jestem użytkownikiem solidwoks od 3 lat. Nie mogę utworzyć powierzchni zatrzymującej na dołączonym modelu. Jak wybrać odpowiednie krawędzie, aby nie mieć zbędnych pętli, jak mówi mi solidworks. Próbowałem kilku wyborów, ale solidworks mówi mi, że pętle są nadmiarowe.

Co robić?

nouveau_cardiopad_bis.sldprt

Witam, wersja załączonego pliku jest nowsza, przydadzą się zrzuty ekranu lub plik natywny, 

Witam

Problem modelu z powierzchniami zatrzymującymi wynika prawdopodobnie ze złożoności geometrii niektórych detali kształtu. W poszukiwaniu konturów do wypełnienia, SolidWorks wydaje się tracić gwint swoich pętli i wybiera pewną liczbę krawędzi, które nie należą do otworów do zamknięcia.
Rozwiązanie: wyłącz wszystkie funkcje otworów, aktywuj je stopniowo i na każdym kroku wykonuj ręczny wybór konturów. Jest trochę długi, ale pozwala nam zidentyfikować kształty, które są problematyczne.
W modelu, którego użyłem, zbliżonym do oryginału, ale z pewnymi modyfikacjami w celu odciążenia wału konstrukcyjnego, to małe otwory u podstawy środkowego żebra blokują tę funkcję, a także prostokątne otwory w dwóch powierzchniach końcowych skorupy. Który w każdym razie nie może wyjść z formy tylko w dwóch częściach...

Nie udało mi się pokonać tej przeszkody, ale inne formy są dobrze brane pod uwagę.
Model jest dołączony, pewna liczba powierzchni nadal musi zostać usunięta...

Pozdrowienia.

cardiopad.zip
1 polubienie

Dziękuję Lynk za reakcję na mój problem, ale obawiam się, że obrazy lub plik natywny tego modelu 3D nie będą w stanie w pełni pokazać trudności, które mam. Oto załączony obraz

capture.gif

Dziękuję m.blt za reakcję. Twoje rozwiązanie jest oczywiście żmudne, ale zamierzam je przyjąć, ponieważ to wszystko, co mam pod ręką.