Co sądzisz o rozmiarze czcionek SW 2014?

Mam okazję poznać SolidWorks 2014.

Wprowadzono kilka nowych funkcji dotyczących rozmiarów czcionek.

Czcionka, która wydaje się sama się zmieniać.

Osobiście uważam, że całość jest o wiele bardziej surowa niż poprzednie wersje.

Ale przede wszystkim, niezależnie od ustawień rozmiaru, mam dużo tekstu przelewającego się przez okna, które czasami stają się nieczytelne.

Czy jest to problem z dostosowaniem, który mi umknął?

Co sądzisz o tym rozwoju?

Witam, nie ma z nami problemu. Używamy naszych starych map bazowych i nie zauważyłem żadnej różnicy.

Witam

W przyszłym tygodniu przejdę na wersję 2014, dopiero w tej chwili będę mógł Ci odpowiedzieć ;-)

Cdt

Eric

Jak Lucas

Nie mamy żadnej zauważalnej różnicy.

Czy utworzyłeś nowy szablon?

Z tego, co rozumiem, rozmiary czcionek, o których mówisz, to jeden z menu Solidworks, czy nie byłoby przypadkiem, że nie miałbyś możliwości wyświetlenia powiększonych tekstów w systemie Windows (kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie, niestandardowy, wyświetl, wybierz rozmiar "mały 100%" a nie 125 lub 150)

3 polubienia

Rzeczywiście, nie rozumiałem, że może to dotyczyć menu.

Aby zmienić rozmiar tekstu, zobacz:

http://www.pcastuces.com/pratique/astuces/2733.htm

http://www.clubic.com/windows-os/windows-7/aide-astuce-tuto/windows-7-modifier-la-taille-du-texte-pour-faciliter-la-lecture-a-l-ecran-14812.html

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi.

Nigdy nie zamierzałem majstrować przy ustawieniach systemu Windows. Odkryłem tam lupę.

Więc ustawiłem go na Mały - 100% w Windowsie.

Ale niezależnie od tego, czy używam najmniejszej czcionki w oprogramowaniu, czy zaznaczam Użyj czcionki systemu operacyjnego , zobacz, co dostaję na załączonym obrazie

1.jpg

Ok, teraz działa, zapomniałem zamknąć sesję, aby sprawdzić rozmiar czcionki.

Wydaje się, że wszystko czyta się poprawnie (z wyjątkiem kilku fragmentów tekstu ukrytych w oknie)

Prawdą jest jednak, że jest napisany małą czcionką.

W każdym razie dziękuję za pomoc

Alan

ctrl-wheel zmienia to ustawienie... działa wszędzie (z wyjątkiem SW i tym podobnych, gdzie koło zarządza zoomem)

1 polubienie

Znałem Ctrl +/-,  aby powiększyć obrazy w Internecie

Ctrl + kółko wcale nie jest złe

Dzięki za info!