Co oznacza ten symbol spoiny?

Cześć wszystkim

Mam (dalekiego) klienta, który wysyła mi plan z charakterystyką ściegu spawalniczego, ale nie rozumiem pełnego znaczenia.

Przepraszam za jakość obrazu.

Rozumiem więc, że spawam na obwodzie (okrągło na zerwaniu), że koralik wyrostka będzie musiał mieć 7mm, ale umyka mi 12 i jej symbol. Czy masz to w dokumencie?

FYI, jest to aplikacja rurki przechodzącej przez płytkę.

Z góry dziękuję

Witam

W załączeniu znajduje się mały dokument.

Pozdrowienia.

Fred

soudure_representation_symbolique.pdf
3 polubienia

Próbowałem opisać^pter, ale zostawię Wam pdf, nie wszystko rozumiem :p

soudure_representation_symbolique.pdf
2 polubienia

Powiedziałbym, że zgrzewanie w kształcie litery Y na obwodzie i zgrzewanie punktowe w rogach. I podjęte w odwrotnej kolejności.

do sprawdzenia.

12 = Spawanie łukowe pod strumieniem proszku

7 = inne procesy spawalnicze

Spawanie z przygotowaniem do spawania w kształcie półtulipana z górną częścią ściegu wypukłą po jednej stronie płyty i narożnym ściegiem, który nie jest ani wklęsły, ani wypukły po drugiej stronie płyty.

Czy może pasować do Twojego etui?

3 polubienia

Dla wyjaśnienia, przygotowanie powinno wyglądać mniej więcej tak:

Rurka jest pokazana po prawej stronie, tabliczka po lewej. Zrozumiałem, że sznurek "wykańczający" (czerwony) ma 7 mm, a pod spodem znajduje się faza w kształcie litery J (lub inna).

To jest ta część, która mnie blokuje, czy żółta faza jest zdefiniowana przez te symbole?

Z jakiego kraju pochodzi plan? Być może pomoże to w ustaleniu, czy norma jest zgodna z normą ISO, czy nie

1 polubienie

Plan pochodzi z Indii. Nie wiem jednak, czy to właśnie tam został narysowany.

1 polubienie

@frédéric, tak, by się trzymało, teraz, ta faza tulipanów, ma kształt określony tylko przez ten symbol i 12?

Może wysokość obcasa, a może głębokość litery J?

Witam wszystkich,

Osobiście powiedziałbym, że spawanie wypukłe w połowie U, ale nie jest logiczne z rurką przechodzącą przez płytkę.

Pozdrowienia

PM

Tak więc dla przypomnienia, jeśli plan jest indyjski, pomyśl, że jeśli spawacz jest w połowie swojej kariery, ma już oko do spalenia 

Ja bym tłumaczył jako "lutowany prosto z dużym natężeniem prądu i dużym przewodem"

No dobrze, zauważyłeś, że nic nie znam się na spawaniu, ale widziałem Hindusów pracujących w domu.....

4 polubienia

Witam

Myślę, że Frédéric dobrze odpowiedział na twoje pytanie, jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, przejdź do portalu spawacza: http://www.soudeurs.com/site.html.

Powodzenia.

1 polubienie