Który format jest najlżejszy do otwarcia?

Witam

Wczoraj pisałem post z prośbą o pomoc w otwarciu pliku IFC.

Dostałem dziś rano od naszego klienta plik w formacie STEP, o 500 MB lżejszy niż format IFC...

Ale to nie wystarczy. Od dzisiejszego ranka komputer działa, aby go otworzyć, wracam od czasu do czasu, aby zobaczyć postęp i zdaję sobie sprawę, że otworzyło się okno z zastrzeżeniem, że plik jest otwarty w złożonym zestawie ... jeszcze nie jest w pełni otwarty, ale już wygląda lepiej niż format IFC.

Zaczynam wyprzedzać konkurencję :) Więc moje pytanie brzmi, po otwarciu formatu STEP najprawdopodobniej usunę niektóre niepotrzebne części, rozjaśnię go, ale potem zazapiszę ponownie. Jak myślisz, jaki jest najlepszy format do jego nagrania, najlżejszy i najskuteczniejszy w otwieraniu? ... czy powinienem zapisać go w formacie SW zespół i część?

Z góry dziękuję.

Cdt.

Ponieważ będą to martwe woluminy, równie dobrze możesz zapisać w formacie SW, pozwoli to uniknąć nowej konwersji za każdym razem, gdy jest otwierany.
Nie wydaje mi się, żeby zarejestrowanie asm jako sztuki przyniosło plus pod względem czasu otwarcia. Będzie to po prostu to, że będziesz miał 1 plik do zarządzania zamiast x.

2 polubienia