Która biblioteka standardowych komponentów, głównie dla elementów złącznych, jest Twoim zdaniem najbardziej kompletna i/lub zoptymalizowana do użycia w SolidWorks?
Ze swojej strony używałem wielu TraceParts, gdy pracowałem w aero na Catia V5 i Toolbox, odkąd jestem w SolidWorks.
Problem polega na tym, że w Toolboxie niekoniecznie znajduję wszystkie rodzaje wkrętów, na przykład: wkręty samowiercące. Widziałem, że Visiativ rozwinął własne biblioteki, ale nie wiem, ile to jest warte. Podobają mi się również Tooloboxa, ponieważ można je łatwo modyfikować w celu tworzenia konfiguracji lub innych.
Dlatego zanim zacznę lub nie zacznę w nowym narzędziu, chciałbym poznać opinie użytkowników, więc zaopatrzcie się w klawiatury ;-)
Poziom szczegółowości nie zawsze odpowiada ostatecznym potrzebom, kontrola właściwości jest trudna (nieużywane właściwości/fantomy itp.)
A "3D Imports" to aberracja i generują dużą stratę czasu...
Najlepsza biblioteka to ta dostosowana do potrzeb firmy, a więc ta opracowana wewnętrznie, z pożądanym i zoptymalizowanym poziomem szczegółowości oraz pełną kontrolą nad wszystkimi właściwościami itp.
Jeśli jest jak naleśniki, to nie ma zdjęcia, będąc też Bretończykiem (z regionu Nantes ;-) )
Następnie, jeśli chodzi tylko o to, aby mieć wizualizację na planie, konfigurowalne biblioteki, zwłaszcza w konfiguracji, oszczędzają czas, zamiast mieć wszystkie typy do stworzenia ze wszystkimi wymiarami.
Myślę, że zacznę od biblioteki Visiativ, którą można łatwo zintegrować z SolidWorks w całości i która jest dobrą bazą, którą w razie potrzeby ulepszymy, aby w końcu mieć domową bibliotekę ;-)