Jaka jest funkcja tworzenia tego kształtu?

Witam;
Jestem przeciętny na soliworks i próbowałem zrobić ten kształt, ale bez powodzenia, a tylko proszę o pomoc z tą częścią:
Tylko okrągły kształt , który jest jak puste w środku, jak zaokrąglona blacha. Nie wiem, jakie funkcje kiedyś to robiły. 
Z góry dziękuję.

Witam, myślę, że powinno się to zrobić na powierzchni. Samouczki można znaleźć na YouTube.

2 polubienia

Witam

Ze swojej strony wykonałbym część w całości, następnie funkcję skorupy (od błotnika do siodła), a następnie kolejną i kolejną, za każdym razem łącząc wynik, aż do uzyskania końcowej części.

1 polubienie

Ponownie
Dziękuję za tak szybką odpowiedź, . PL Właśnie zobaczyłem tutoriale na nawierzchniach, wydaje się, że jest to właściwe podejście do rozpoczęcia kształtu tylnego koła . Następnie kształt trójkąta, który jest z jemiołą, zrobiłbym z funkcją  muszli. Powiem ci, czy to działa dobrze.

Dobry wieczór

Cóż, postępując zgodnie z samouczkami, udaje mi się zrobić coś  zbliżonego do obrazu: 
Potem , kiedy tworzę kształt, w którym są  pedały , wygląda  to trochę dziwnie , ponieważ mamy powierzchnię z bossem.... Co myślisz?

Brzmi nieźle. Czy masz tylko zdjęcie oryginału? 

1 polubienie

niestety tak, używam tego obrazu (który znalazłem w Google) tylko do kształtu i projektu jednego z moich projektów CAD. więc forma, w której zapisany jest "Specialized", jest również wykonywana za pomocą funkcji powierzchni ?

Witam 

Kiedy mówisz, że używasz tego obrazu do wykonania części powierzchni, czy wykonałeś powierzchnię z obrazem zaimportowanym w szkicu, czy nie?

Miłego dnia

1 polubienie

Nie, wystarczy spojrzeć, ale czy można zrobić sobie zdjęcie na szkicu ?

Miłego dnia.
Ps: Pokażę efekt końcowy , jeśli uda mi się to zrobić.

Tak, kiedy edytujesz szkice, przechodzisz do Narzędzia, Narzędzia do szkicowania, Szkic obrazu i idziesz do pliku obrazu, skalujesz go, ustawiasz i stosujesz do szkiców.

Mick

1 polubienie

Nie wiem, jaki masz rozmiar obrazu, ale znalazłem jeden w 1000 x 700:

http://mesquita.blog.br/wp-content/uploads/2008/08/bl-pl-design-bikes-scott-robertson-02.jpg

1 polubienie

Witam
 Dziękuję Mick.Cordero, właśnie nauczyłem się czegoś nowego.
Cóż, oto coś, co wygląda trochę podobnie. To tylko projekt, dodałbym kierownicę, zębatki, paski...
Chociaż nie widzę, jak działa ten rower i do czego służy obszar, który podkreśliłem .
Myślę, że nie ma łańcuchów, nie ma zgrzeblenia....

Co o tobie myślimy  ?

Miłego dnia.

Witam

Jest to rzeczywiście metoda Micka.Cordero , o której mówiłem.
Poradziłeś sobie całkiem nieźle ze swoim 3D.
Zastanawiasz się, jak działa rower, czy przy tylnym kole nie ma układu elektromagnetycznego? 

Miłego dnia.

1 polubienie

Witam;

Myślę też, ale nadal nie jest to jasne, w każdym razie bardzo dziękuję za szybkie i precyzyjne odpowiedzi.

Miłego dnia.