Cze wszystkim.
Moje pytanie brzmi: Czy możemy poznać za pośrednictwem SW lub innego młyna rysunki, które zostały wykonane, lub rysunki, które pozostały do wykonania
Dziękuję za odpowiedź
Cze wszystkim.
Moje pytanie brzmi: Czy możemy poznać za pośrednictwem SW lub innego młyna rysunki, które zostały wykonane, lub rysunki, które pozostały do wykonania
Dziękuję za odpowiedź
O ile mi wiadomo, nie
Nie ma narzędzia, aby dowiedzieć się, czy zapomniałeś rysunku
po utworzeniu części lub złożenia 3D
@+ ;-))
Bardzo dobrze dziękuję za odpowiedź!!
Jak @gt22,
Aby dowiedzieć się, czy o którymś z nich nie zapomniałem, mam na to wizualny sposób: przechodzę do bieżącego folderu, umieszczam się w widoku "Szczegóły" i sortuję według nazwy.
Tam możemy zobaczyć w kolumnie typu pliku , czy "algorytm", SLDDRW, SLDPRT jest przestrzegany, czy też są 2 SLDPRT następujące po sobie. Możemy również sprawdzić, czy zawsze istnieją 2 pliki o tej samej nazwie, które następują po sobie, z wyjątkiem rozszerzenia.
Na moich stronach dodaję właściwość z numerem planu, którą uzupełniam dopiero po wykonaniu planu szczegółowego.
Tak więc, kiedy umieszczam moją nomenklaturę na moim ogólnym planie, mam szybki obraz planów już wykonanych lub jeszcze do wykonania.
Witam
Robię to w staromodny sposób:
Drukuję zestawienie materiałów, a następnie umieszczam Stabilo, gdy plan jest gotowy
Witam
Aby to zrobić, utworzyłem makro w programie Excel.
-> Skanuje wybrany katalog i podkatalogi.
-> Sprawdza istnienie PEM (SLDDRW)
-> Sprawdź istnienie tego MEP w *.pdf i *.dwg
Ograniczenia: Instalatorzy muszą znajdować się w tym samym repertuarze co części i montaż.
Instalacje mają taką samą nazwę jak odniesienia do elementów (nawet jeśli dodamy znaki do plików DWG i PDF).
przykład:
moi posłowie do PE z Slddrw mają postać > "8"znaków.slddrw
z drugiej strony mój MEP dwg są to -> "8"caracteres_(*).dwg z (8 znaków = identyczne z slddrw _ i *=litera ostatniego indeksu )
(Musisz zmodyfikować oryginalne skróty do linii: . InitialFileName = "W:\Firma\")
Uwaga: To makro można ulepszyć, daj mi znać o wszelkich ulepszeniach.
-> pamiętaj, aby włączyć opcję "Microsoft Scripting Runtime" w odwołaniach do wydawców VBA
Nie mogę użyć twojego makra do skanowania plików SLDDRW
Uhhh, to nie jest zbyt jasne.
Co się dzieje?
-> Nic: Nie mogę uruchomić makra.
-> Skanowanie nie rozpoczyna się.
->Skanowanie nic nie daje...
->Inne...
W przypadku wyszukiwania w formacie PDF jest OK, ale w przypadku skanów SLDDRW nie działa
Czy twoje pliki slddrw znajdują się w tym samym katalogu co sldasm i sldprt i czy mają tę samą nazwę?
Tak. Może filtry w VBA?
Zasadniczo pokazuje mi tylko pliki PDF
Czy możesz zrobić mi zrzut ekranu (nawet częściowy) jednego z twoich katalogów w trybie szczegółowym, a także wynik skanowania wspomnianego katalogu?
Problem z formatem tekstowym (z Twoimi + i - w nazwach plików)
Spróbuj dodać te dwa wiersze w makrze:
Komórki.Wybierz
Selection.NumberFormat = "@"
tu:
To jeszcze nie działa. nie, ale dobrze wypełniam funkcje filtra (załącznik zrzut ekranu filtra podrzędnego)
To jeszcze nie działa. nie, ale dobrze wypełniam funkcje filtra (załącznik zrzut ekranu filtra podrzędnego)
Filtry powinny mieć postać:
"*.sldasm"; "*.sldrpt";....
Co więcej, dlaczego usunęliście istniejące, aby zastąpić je ich odpowiednikami z błędami?
Przykro mi, ale nie mogę uruchomić twojego makra, zacząłem od oryginalnego pliku ze zmianami, o które mnie poprosiłeś, ale to się już nie zdarza. nic.