Kilka informacji na temat pudełka z migdałami?

Witam.

Jestem studentką na kierunku BTS (projektowanie produktów przemysłowych),

Zajmuję się projektowaniem krakersów migdałowych (mój projekt na koniec studiów); Szukam informacji, które mogą mi pomóc w moim projekcie;

A ja chcę macketsy na SOLIDWORKS  z kilku innych maszyn (dowolnych), 

Z góry dziękuję;

1 polubienie

Co jest napisane po francusku?

bo tu przepraszam ale ...................... Nie rozumiałem dobrze

Czy chcesz stworzyć apareil do rozbijania migdałów o owoce?

@+

8 polubień

Zobacz ten link między innymi

Dziadek do orzechów

http://ww2.ac-poitiers.fr/co_meca/spip.php?article27

Casse noixLP Jean Moulin - Thouars - rok 2004 
Temat TP1 : 1 dokument Wordlogo de téléchargement

414 KB

Temat TP2 : 1 Dokument Word - Samorozpakowujące się archiwumlogo de téléchargement

1,13 MB

Modele dla TP2 : 11 zespołów, 6 rysunków,
23 części i 2 klatki w Solidworks
logo de téléchargement

7.71 MB

Plik techniczny : 1 plik Wordlogo de téléchargement

3,84 MB

Model cyfrowy : 8 złożeń, 14 rysunków,
18 części i 3 ramy w Solidworks
logo de téléchargement

10,8 MB

Modele dla TP1 : 8 zespołów, 14 rysunków,
18 części i 3 ramy w Solidworks
logo de téléchargement

8,30 MB

Modele TP2 : 9 zespołów, 20 części,
2 klatki i 2 mapy bazowe w Solidworks
logo de téléchargement

6.93 MB (wersja robocza)

Transfer typu "wszystko w 1" (dla łącza szerokopasmowego...)logo de téléchargement

39.7 MB

@+ 

6 polubień

"I chcę macketsy na SOLIDWORKS  z kilku innych maszyn (dowolnych)"

Nie mówimy "chcę", ale chciałbym.

Co to są "maklety"?

12 polubień

Czy dziadek do orzechów załatwi sprawę?

1 polubienie

O kim ty mówisz, Alain?! :p

5 polubień

Witam

Myślę, że ktoś, kto uczy się rzemiosła projektowania, powinien spróbować myśleć samodzielnie, zamiast pompować to, co już istnieje.

Istnieje jednak wiele możliwych rozwiązań, aby zrobić krakersa migdałowego.

Ale moda polega na tym, że wszystko można znaleźć w Internecie, a teraz to ewoluuje: sprawiamy, że inni tego szukają.

W ten sposób my w branży kończymy ze stażystami, którzy nic nie wiedzą.

To była moja tyrada w środę.

S.B

10 polubień

Witam, zgadzam się z s.b co do zasady szukania siebie (na początku), ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zapytać o radę, ewolucja technologiczna jest produktem komunikacji, smartfon nie został wynaleziony na jednym blacie...

Priorytetem jest ustalenie specyfikacji:

- Funkcja maszyny: dostajemy to, rozłupywanie migdałów

- Środki finansowe: nie wybieraj rozwiązania, które jest zbyt drogie, jeśli jesteś tylko studentem, chyba że chcesz go napić się, ale między nami dobry dziadek do orzechów wystarczy przeciętnemu człowiekowi, więc unikaj produktu, który jest zbyt złożony, ma niewielkie szanse na wprowadzenie na rynek na dużą skalę, chyba że stanie się wielofunkcyjny.

- Motoryzacja czy nie: Czy chcesz stworzyć produkt taki jak Senseo z dwoma przyciskami, czy ręcznie zarządzać systemem?

- Obserwacja podobnych produktów: dziś na rynku jest pęczek dziadków do orzechów lub migdałów i nic to nie kosztuje...

Pytanie, które musisz sobie zadać, brzmi: Co mogę dodatkowo wnieść do tego produktu?

Moim pomysłem dla Ciebie byłoby uczynienie z niego elementu do włączenia do kuchni, dyskretnego i połączonego z innymi przyborami kuchennymi, z których wszystkie można używać na miejscu lub zdemontować do "przenośnego" użytku

Przykład: mała wieża z korkociągiem / dziadkiem do orzechów / pieprzniczką itp. wszystko demontowalne.

cuisine-052.jpg

Czy możesz przesłać mi swój raport PFE?

Oto adres e-mail 

lhamza233@gmail.com

Dziękuję 

Czy możesz przesłać mi swój raport PFE?

Oto adres e-mail 

lhamza233@gmail.com

Dziękuję 

Witam @lhamza233

Powinieneś usunąć swój adres e-mail, jeśli oczywiście nie chcesz otrzymywać mnóstwa spamu ze złośliwym oprogramowaniem.

Jest to zasada nr 1 na wszystkich forach.

Co więcej, wykopujesz temat z 2017 roku, a autor oryginalnej wiadomości nigdy nie wrócił na forum, nawet nie mówiąc nam, co spowodowało te pliki  ( HxZXHJP98875 __   %0*$££     Censored ).

Jeśli chodzi o sprawozdanie!!!!! Nie komentuję.     :p

Pierwszy prosi o pomoc, choć pomocy jest dużo i nigdy nie wraca. Drugi po prostu prosi o raport z projektu.

To piękna ewolucja uczniów... To zapowiada się na naszych przyszłych stażystów...

1 polubienie

Przynajmniej gwarantuje ci pracę po 50 latach :)

3 polubienia