Jakie są niezbędne narzędzia dla Solidworks 2016-2017 do projektowania części samochodów wyścigowych?
Aby pracować w jak najlepszych warunkach, jakie byłyby wtyczki, oprogramowanie dodatkowe lub inne, które przychodzą do głowy przydatne do projektowania części samochodowych (silnik, podwozie,...)
Jeśli chcesz przetestować wytrzymałość lub odkształcenie niektórych części, Solidworks Simulation jest podstawą! ;) Jest też Meca 3D w Solidworks, który jest naprawdę dobry do animowania części (przykład: silnika) poprzez wprowadzenie prędkości obrotowej... Będzie również w stanie podać krzywe pomiarowe, aby porównać wydajność, liczbę obrotów na minutę itp.
Bądź ostrożny, to, że masz wózek warsztatowy FACOM wypełniony po brzegi, nie oznacza, że jesteś dobrym mechanikiem... Są tacy, którzy są w stanie zadowolić się podstawowym korpusem, podczas gdy inni nie będą w stanie tego zrobić za pomocą specjalnego narzędzia producenta.
Rozumiem, że jesteś pewny zwrotu z inwestycji, ale lepiej zacząć pracować, zdać sobie sprawę, gdzie spędzasz czas i poszukać najlepszego narzędzia do tego zadania. Zawsze będzie czas, aby je później zdobyć.
Alan. ERP Mam wersję Premium Solidworks 2016 i używałbym wersji 2017 Premium.
Jak już powiedziałem, nie rozpoczynamy tej przygody za więcej niż 20 tys. euro na ślepo i trenowałbym się za pomocą czasu i środków.
Rzeczywiście, symulacja Solidworks będzie bardzo dobrą bazą, przyjrzę się również dodatkowi Meca 3D i zobaczę, jak mi się przyda ponieważ używamy specjalnego oprogramowania do (Ricardo Wave)