Jakie są niezbędne narzędzia dla Solidworks 2016-2017

Jakie są niezbędne narzędzia dla Solidworks 2016-2017 do projektowania części samochodów wyścigowych?

Aby pracować w jak najlepszych warunkach, jakie byłyby wtyczki, oprogramowanie dodatkowe lub inne, które przychodzą do głowy przydatne do projektowania części samochodowych (silnik, podwozie,...)

John.

Wskazówka:

Zadzwoń do sprzedawcy solidworks, spotkaj się z przedstawicielem handlowym i zadaj mu wszystkie pytania, które chcesz!

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedź Thom@s.

Taki jest mój zamiar.

John.

Na której wersji solidWorks?

Standard, Professional czy Premium?

Jeśli chcesz przetestować wytrzymałość lub odkształcenie niektórych części, Solidworks Simulation jest podstawą! ;)
Jest też Meca 3D w Solidworks, który jest naprawdę dobry do animowania części (przykład: silnika) poprzez wprowadzenie prędkości obrotowej... Będzie również w stanie podać krzywe pomiarowe, aby porównać wydajność, liczbę obrotów na minutę itp.  

1 polubienie

Bądź ostrożny, to, że masz wózek warsztatowy FACOM wypełniony po brzegi, nie oznacza, że jesteś dobrym mechanikiem... Są tacy, którzy są w stanie zadowolić się podstawowym korpusem, podczas gdy inni nie będą w stanie tego zrobić za pomocą specjalnego narzędzia producenta.

Rozumiem, że jesteś pewny zwrotu z inwestycji, ale lepiej zacząć pracować, zdać sobie sprawę, gdzie spędzasz czas i poszukać najlepszego narzędzia do tego zadania. Zawsze będzie czas, aby je później zdobyć.

12 polubień

+ 10,000 @ Stefbeno

@+

4 polubienia

Witam

Dziękuję Blvck Designer, stefbeno i GT22 za bardzo precyzyjne odpowiedzi.

Alan. ERP Mam wersję Premium Solidworks 2016 i używałbym wersji 2017 Premium.

Jak już powiedziałem, nie rozpoczynamy tej przygody za więcej niż 20 tys. euro na ślepo i trenowałbym  się za pomocą czasu i środków.

Rzeczywiście, symulacja Solidworks będzie bardzo dobrą bazą, przyjrzę się również dodatkowi Meca 3D i zobaczę, jak mi się przyda ponieważ używamy specjalnego oprogramowania do (Ricardo Wave)

John.