Pytanie Service Pack SW14

Witam

Od poniedziałku mam nową stację roboczą CAD pod systemem Windows 8.1 Pro. Zainstalowałem na niej SW 2014 SP0 w wersji 64 bitowej z moją oryginalną instalacyjną płytą DVD.

Od końca marca 2014 r. nie jestem związany umową serwisową, ale chciałbym zainstalować dodatek Service Pack 2, który został wydany podczas mojej umowy serwisowej (28 stycznia 2014 r.).

To możliwe?

Dziękuję Wam wszystkim!

Cześć Batch123,

Spróbuj zalogować się do Portalu klienta SolidWorks i pobrać dodatek Service Pack.

Podczas instalacji sprawdzi twoją licencję.

Nigdy nie miałem do czynienia z tą sprawą.

Informuj nas na bieżąco.

Do zobaczenia...

1 polubienie

Witaj Batch,

Czy nadal masz swoją starą stację roboczą, na której zainstalowano solidworks?

Jeśli tak, powinien być w stanie znaleźć dodatek Service Pack 2 w folderze pobierania solidworks

i ponownie użyte do Twojej instalacji :)

Ze swojej strony zawsze robię kopię zapasową pobranych plików, które robi solidworks, ponieważ jego sa uniemożliwia mi ponowne pobranie w przypadku problemów ;)

Dodatkowo, jeśli nadal byłeś w trakcie konserwacji w service pack 2 to nie widzę powodu, dla którego   nie  będziesz  mógł go zainstalować :)

Mam nadzieję, że udało mi się pomóc :)

capture_020714.jpg
1 polubienie

Tak, przejdź do portalu Solidworks i pobierz dodatek SP2

https://login.solidworks.com/

Na moim starym komputerze miałem SW2013 i wyłączyłem pobieranie w tle.

Nie mam loginu solidworks.com

Jak duży jest ten dodatek Service Pack 2 dla Solidworks 2014?

Chciałem tylko wysłać ci konfigurację. Ale nie jest już dostępny do pobrania dla SP2...

capture.png

Nieskompresowany plik Service Pack 2 pobrany za pomocą narzędzia do pobierania solidowrks waży około 370MB :)

Dla standardowej wersji solidworks

Po tym, czy masz wersję profesjonalną czy premium, nie wiem :x

@rmorel powiedział:

Może uda mi się spróbować z SP3?

Z góry dziękuję za plik...!

Której wersji solidworks używasz?

-Norma?

-Profesjonalny?

— Pierwszy?

Jeśli standardowo mogę ewentualnie przejść Service Pack 2, z drugiej strony, jeśli te inne nie będę w stanie
bo jestem na service packu dla licencji standardowej :x

W przypadku SP3 myślę, że to zależy od tego, czy byłeś jeszcze w trakcie konserwacji, kiedy wyszedł, ale nie jestem w 100% za ;)

Powiedz mi jeszcze raz :)

Niestety SP3 został wydany po...

Posiadam wersję SW2014 SP0 x64 PRO

Jeśli ktoś ma SP2 dla PRO w magazynie...

Arf Niestety mam wersję SLW Standard 2014

Myślę więc, że jeśli podam Ci wersję Service Pack 2 w wersji standardowej, możesz przegapić niektóre opcje, które masz w wersji PRO...

Nie jestem pewna, co mówię, ale wolę umieścić ten punkt w nawiasie, który wydaje mi się ważny :x

Nie mam pojęcia o różnicach w wersji.

Moim zdaniem service pack jest kompatybilny ze wszystkimi wersjami (moim zdaniem...).

Dobry wieczór BATCH,