Skrót do wyboru w obszarze Zespół

Witam

Chciałbym umieścić polecenie "Wybierz pod zestawem" jako skrót klawiaturowy, ale nie mogę go znaleźć.
Czy ktoś ma napiwek?
Dziękuję.

Klasa A+

Cześć @ hervé

Owszem, można wybrać część lub zespół za pomocą prawego przycisku myszy, ale wydaje mi się, że jest to tylko w MEP.

U mnie w zespole z podzespołami klikam na część zespołu, a następnie klikam prawym przyciskiem myszy i wybieram "wybierz zespół".
Tam zobaczysz złożenie podświetlone w menedżerze operacji.

@+ ;-)

Znalazłem film na ten temat

http://www.youtube.com/watch?v=EXkcCNuvXNs

Skróty klawiaturowe można skonfigurować po kliknięciu prawym przyciskiem myszy paska poleceń (najpierw otwórz pokój), a następnie dostosuj i klawiaturę.

Miłego dnia.

Kliknij część prawym przyciskiem myszy, w pierwszym wierszu menu kontekstowego pojawi się komunikat "Wybierz podzespół".

EDIT: Źle zrozumiałem pytanie: Nie mogę też znaleźć tej funkcji w dostosowywaniu klawiatury! Jest piątkowe popołudnie, muszę przeprosić!

screenshot344.jpg

Tak jak Benoit.LF. Nie mogę znaleźć tego polecenia, ale tylko "wybór".

Oto, co znajduję :

1.png

Możesz użyć tego makra (dokładnie tej samej funkcji) i wywołać je za pomocą klawiatury.

Zgadzamy się, to hack, powinniśmy mieć dostęp do tej funkcji w konwencjonalny sposób dla skrótów klawiaturowych!

selectparent.swp powiedział:

błąd

@+

Czy trafiłeś w złą page@gt22 !!!

To tutaj dyskutowaliście: http://www.lynkoa.com/forum/3d/comment-faire-suivre-un-fer-plat-sur-spline

Daj spokój, nie martw się, za kilka godzin jest weekend, będziesz mógł odpuścić ciśnienie... ;-)

1 polubienie

oraz @Benoit

tak całkowicie na zewnątrz

@+

Witam

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Więc nie zwariowałem, ty nie możesz.

W przeciwnym razie, dzięki Benoit.LF  , zamierzam  użyć twojego makra, próbując je zmodyfikować, może trochę, aby zabrało mnie bezpośrednio na szczyt.

Z drugiej strony, czy to normalne, że nie otwiera "oficjalnego" okna dialogowego?

Dziękuję.

Jest to stare makro (ostatnio nagrane w 2007 roku), może nie korzystać z tej samej funkcjonalności!

Jeśli nie, spróbuj użyć narzędzia do nagrywania makr!?