Witam
Chciałbym umieścić polecenie "Wybierz pod zestawem" jako skrót klawiaturowy, ale nie mogę go znaleźć.
Czy ktoś ma napiwek?
Dziękuję.
Klasa A+
Witam
Chciałbym umieścić polecenie "Wybierz pod zestawem" jako skrót klawiaturowy, ale nie mogę go znaleźć.
Czy ktoś ma napiwek?
Dziękuję.
Klasa A+
Cześć @ hervé
Owszem, można wybrać część lub zespół za pomocą prawego przycisku myszy, ale wydaje mi się, że jest to tylko w MEP.
U mnie w zespole z podzespołami klikam na część zespołu, a następnie klikam prawym przyciskiem myszy i wybieram "wybierz zespół".
Tam zobaczysz złożenie podświetlone w menedżerze operacji.
@+ ;-)
Znalazłem film na ten temat
http://www.youtube.com/watch?v=EXkcCNuvXNs
Skróty klawiaturowe można skonfigurować po kliknięciu prawym przyciskiem myszy paska poleceń (najpierw otwórz pokój), a następnie dostosuj i klawiaturę.
Miłego dnia.
Kliknij część prawym przyciskiem myszy, w pierwszym wierszu menu kontekstowego pojawi się komunikat "Wybierz podzespół".
EDIT: Źle zrozumiałem pytanie: Nie mogę też znaleźć tej funkcji w dostosowywaniu klawiatury! Jest piątkowe popołudnie, muszę przeprosić!
Możesz użyć tego makra (dokładnie tej samej funkcji) i wywołać je za pomocą klawiatury.
Zgadzamy się, to hack, powinniśmy mieć dostęp do tej funkcji w konwencjonalny sposób dla skrótów klawiaturowych!
błąd
@+
Czy trafiłeś w złą page@gt22 !!!
To tutaj dyskutowaliście: http://www.lynkoa.com/forum/3d/comment-faire-suivre-un-fer-plat-sur-spline
Daj spokój, nie martw się, za kilka godzin jest weekend, będziesz mógł odpuścić ciśnienie... ;-)
oraz @Benoit
tak całkowicie na zewnątrz
@+
Witam
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Więc nie zwariowałem, ty nie możesz.
W przeciwnym razie, dzięki Benoit.LF , zamierzam użyć twojego makra, próbując je zmodyfikować, może trochę, aby zabrało mnie bezpośrednio na szczyt.
Z drugiej strony, czy to normalne, że nie otwiera "oficjalnego" okna dialogowego?
Dziękuję.
Jest to stare makro (ostatnio nagrane w 2007 roku), może nie korzystać z tej samej funkcjonalności!
Jeśli nie, spróbuj użyć narzędzia do nagrywania makr!?